Πρόστιμο για το πανό στο Ομόνοια-Ανόρθωση

Ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ Αριστοτέλης Βρυωνίδης, αφού μελέτησε παραπομπή που είχε ενώπιον του και αφορούσε τον αγώνα Super Cup, επέβαλε τις ακόλουθες ποινές. Υπενθυμίζουμε πως πανό (φωτό) που σήκωσαν στην βόρεια κερκίδα φίλαθλοι της Ομόνοιας, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την Ανόρθωση.

Καταγγελία κατά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στον αγώνα Super Cup ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας – ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ Αμμοχώστου/13.07.2021:

(α) λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18 της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2021-2022. Συγκεκριμένα κατά την έναρξη του αγώνα μόνο ένας ποδοσφαιριστής συμμετείχε στην ενδεκάδα ο οποίος κατά το 18ο έτος της ηλικίας του ή προηγούμενα ήταν εγγεγραμμένος ως ποδοσφαιριστής στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο

(β) για μεταφορά και/ή κατοχή επικίνδυνου αντικειμένου εντός του σταδίου και πυροδότηση στην κερκίδα στην λήξη του αγώνα επικίνδυνου αντικειμένου, κατά παράβαση των άρθρου 10.2(δ) και 10.2(γ) 1 των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο

(γ) για ανάρτηση από οπαδούς της ομάδας πανό ακατάλληλο για αθλητικές εκδηλώσεις και για επίδειξη συμπεριφοράς και / ή αναφώνηση μηνυμάτων από οπαδούς της ομάδας πριν την έναρξη του αγώνα και κατά την διάρκεια του αγώνα που έθιξαν και/ή μείωσαν την αξιοπρέπεια ατόμων και/ή εθνικών συμβόλων (ανάκρουση εθνικού ύμνου) και/ή κρατική υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά παράβαση των άρθρων 10.2(ε) και 11.1(α)(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο