Προς συζήτηση η απαγόρευση εισόδου σε ανεμβολίαστους στη Premier League

Οι σύλλογοι της Premier League πρόκειται να υποχρεωθούν από την κυβέρνηση της Αγγλίας να προβούν σε έλεγχο πιστοποιητικών εμβολιασμού των φιλάθλων, προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος στο γήπεδο. Μάλιστα, οι πιθανότητες το νέο αυτό μέτρο να ξεκινήσει από αυτό το Σαββατοκύριακο (11-12/12) είναι πολλές.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, είναι έτοιμος να θέσει σε εφαρμογή το “σχέδιο Β” της κυβέρνησης που αφορά επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού και τηλεργασία και το οποίο θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί άμεσα, λόγω της αυξημένης μεταδοτικότητας της μετάλλαξης “Ομικρον”.

Η υποχρέωση επίδειξης πιστοποιητικών εμβολιασμού αυτόματα σημαίνει ότι θα επηρεάσει όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις. Ως εκ τούτου, κι η Premier League θα είναι υποχρεωμένη να διασφαλίσει ότι και οι 20 σύλλογοί της θα ζητούν από κάθε φίλαθλο να επιδείξει πως έχει πραγματοποιήσει και τις δύο δόσεις εμβολίου, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα του επιτραπεί η είσοδος. Ασφαλώς, τα νέα μέτρα δεν αφορούν μόνο την Premier League, αλλά τα μέτρα θα ισχύσουν για όλα τα γήπεδα που φιλοξενούν αθλητικές εκδηλώσεις.

Πρόκειται μάλιστα, για μία απόφαση που χαιρέτησαν και οι 20 σύλλογοι της κορυφαίας αγγλικής κατηγορίας, οι οποίοι ενημερώθηκαν για την αλλαγή στο υγειονομικό πρωτόκολλο την περασμένη Παρασκευή (3/12). Υπενθυμίζεται, πως μέχρι τώρα η είσοδος στα γήπεδα επιτρεπόταν και έπειτα από επίδειξη αρνητικού τεστ ανίχνευσης του ιού.