Πρόκριση σημαίνει €8.000.000 και δικαίωμα για το… μεγάλο όνειρο!

Είναι πολλά τα λεφτά...

Αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο απ’ όλα τους πάντες στην Ομόνοια είναι να καταφέρει η ομάδα να μπει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ευρωπαϊκό όμιλο, όμως και το οικονομικό μέρος δεν είναι… αμελητέο. Μετά τη σπουδαία νίκη επί της Λέγκια στη Βαρσοβία και την πρόκριση στον 3o προκριματικό γύρο του Champions League, τα μέχρι στιγμής έσοδα του τριφυλλιού από τα μπόνους της UEFA έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Συγκεκριμένα η Ομόνοια θα λάβει 280.000 ευρώ για τη συμμετοχή της στον πρώτο γύρο, άλλες 380.000 για τη συμμετοχή της στον δεύτερο και ακόμη 480.000 ευρώ για τον τρίτο γύρο, με τα έσοδα αυτά να ανέρχονται στα 1.140.000 ευρώ, που γίνονται όμως… 1.700.000 ευρώ, αν προσθέσουμε τη συμμετοχή στα πλέι οφ του Europa League (300.000), που πλέον είναι το χειρότερο πιθανό σενάριο, καθώς και το μπόνους (260.000) για όσες πρωταθλήτριες δεν μπουν σε όμιλο.

Φυσικά η κατακόρυφη αύξηση των εσόδων θα έρθει με ενδεχόμενη νίκη στον 3o προκριματικό γύρο αφού θα στείλει την Ομόνοια στα πλέι οφ του Champions League όπου τα… λεφτά είναι πολλά.

Αν το τριφύλλι βρεθεί εκεί, τότε ακόμη και στο σενάριο αποκλεισμού και της μεταφοράς του στους ομίλους του Europa League, θα έχει εγγυημένα άλλα οκτώ (σχεδόν) εκατομμύρια ευρώ!

Συγκεκριμένα οι ομάδες που χάνουν στα πλέι οφ του Champions League λαμβάνουν πέντε εκατομμύρια ευρώ για τη συμμετοχή τους σε αυτά και 2.920.000 ευρώ για την παρουσία τους στη φάση των ομίλων του Europa League.

Απ’ την άλλη οι ομάδες που συμμετέχουν στους ομίλους του Champions League παίρνουν 15.250.000 ευρώ. Από εκεί και πέρα υπάρχουν τα έσοδα απόδοσης (νίκες, ισοπαλίες, περαιτέρω προκρίσεις) καθώς και τα έσοδα του coefficient ranking και του market pool.