Πρέπει να ιδρώσουν πολύ…

Η Ομόνοια παίζει με την Ένωση, την πιο φορμαρισμένη ομάδα μέσα στο 2021

Η Ομόνοια εκστρατεύει στο «Τάσος Μάρκου» (18:30) για να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο που το 2021 άλλαξε προς το καλύτερο. Με τέσσερις νίκες σε πέντε παιχνίδια, η Ένωση απειλεί την Ομόνοια με απώλειες βαθμών, κάτι που θέλουν να αποφύγουν οι τριφυλλοφόροι στην προσπάθειά τους να μείνουν σε επαφή με την κορυφή ή να ανεβούν σε αυτήν. Δεν έχουν καθόλου εύκολο έργο οι πράσινοι και πρέπει να ιδρώσουν πολύ για να πάρουν το ζητούμενο.

Εντούτοις είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη και καλούνται να το αποδείξουν και στο γήπεδο, επιστρέφοντας από το Παραλίμνι με τους τρεις βαθμούς. Όπλο και σε αυτή την αναμέτρηση θα είναι η άμυνα, με την Ομόνοια να μην δέχεται γκολ στα μισά παιχνίδια που έδωσε. Επιβάλλεται όμως να δείξει αποτελεσματικότητα και στην επίθεση. Ο Χένινγκ Μπεργκ έχει χτυπήσει το καμπανάκι στους παίκτες του ώστε να μην υποτιμήσουν τον αντίπαλο. Άλλωστε έχουν γευτεί την πίκρα από τη συγκεκριμένη ομάδα στο ΓΣΠ (0-0).

Με αρκετές αλλαγές

Χωρίς δύο βασικούς θα εκστρατεύσει η Ομόνοια στο Παραλίμνι. Οι Άνταμ Λανγκ και Έρνεστ Ασάντε λόγω καρτών δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής και ως εκ τούτου θα γίνουν αλλαγές εξ ανάγκης από τον Χένινγκ Μπεργκ. Το θετικό είναι πως επιστρέφει ο Γιαν Λέτσιακς και θα πάρει τη θέση του στο αριστερό άκρο της άμυνας αντί του Κίκο. Είναι δύσκολο να γίνει ασφαλής πρόβλεψη για την ενδεκάδα. Από τη μία είναι ο απρόβλεπτος Μπεργκ και από την άλλη η όχι και τόσο καλή παρουσία με τον Εθνικό που μάλλον θα επιφέρει και αλλαγές. Ίσως επιστρέψει ο Κούσουλος στο κέντρο, ενώ ο Τιάγκο δεν αποκλείεται είτε να παίξει σε ρόλο επιτελικού είτε στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

Συνοψίζοντας, λοιπόν, ο Φαμπιάνο θα βρεθεί κάτω από τα δοκάρια. Οι Σέχου και Λέτσιακς θα είναι στα δύο άκρα της άμυνας με τους Χούμποτσαν και Λούφτνερ θα συνθέτουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στο κέντρο ο Κούσουλος θα είναι μαζί με τον Γιόρντι Γκόμεθ και ο Τιάγκο σε ρόλο επιτελικού. Οι Μποτεάκ και Τζιωνής θα πλαισιώσουν τον επιθετικό κορυφής. Τη θέση διεκδικούν οι Κακουλλής, Ντούρις και Τσέποβιτς, με τον Κύπριο επιθετικό να έχει ελαφρώς περισσότερες πιθανότητες.

Αν ο Τιάγκο αγωνιστεί αριστερά, τότε επιτελικός θα παίξει ο Παπουλής.