Πράσινα διαμάντια ανεκτίμητης αξίας!

Αυτός ο Νορβηγός προπονητής της Ομόνοιας, ο Χένινγκ Μπεργκ, είναι μοναδική περίπτωση, όχι μόνο για την Κύπρο, ίσως και για ολόκληρη την Ευρώπη! Σίγουρα, όμως, στην Κύπρο δεν γνώρισα άλλον προπονητή που η ομάδα του έδινε έναν από τους πιο κρίσιμους αγώνες στη σεζόν κι αυτος παράταξε ενδεκάδα με έξι νεαρούς Κύπριους παίκτες, τους Παναγιώτου, Χαραλάμπους, Ασημένο, Λοΐζου, Κακουλλή, Τζιωνή.

Μάλιστα, αν δεν κάνω λάθος, οι δύο από αυτούς έπαιρναν για πρώτη φορά το βάπτισμα του πυρός στην ενδεκάδα. Θα μου πείτε, ναι, αλλά αν η Ομόνοια έχανε, δεν θα του φώναζαν οι οπαδοί; Αυτό φίλοι μου εμένα ουδόλως με ενδιαφέρει γιατί δεν είμαι οπαδός αλλά φίλαθλος. Και ως φίλαθλος δεν μπορώ παρά να εκφράσω τον θαυμασμό μου γι’ αυτό το φαινόμενο που ονομάζεται Χένινγκ Μπεργκ!

Ο Νορβηγός, πάει πλέον κόντρα στους καιρούς. Άλλοι βάζουν ποτέ ένα και πότε δύο στην ενδεκάδα για να μην τιμωρείται η ομάδα τους από την ΚΟΠ, ο Μπεργκ βάζει έξι! Κανονικά η Ομοσπονδία θα έπρεπε να προσφέρει μπόνους στην Ομόνοια. Βέβαια, η Ομόνοια τα μπόνους της τα πήρε, όχι από την ΚΟΠ, αλλά από τον Μπεργκ. Ο Νορβηγός φρόντισε τα τελευταία ένα- δύο χρόνια κι έκανε κατάθεση στο ταμείο της Ομόνοιας κάποια εκατομμύρια! Ναι, είτε πωληθούν είτε όχι, αυτοί οι μικροί που λάμπουν σαν πράσινα διαμάντια και παρέταξε ο Μπεργκ εναντίον του Ολυμπιακού, έχουν την αξία τους και είναι ανεκτίμητη…