Πουρσαϊτίδης: «Είμαι ευχαριστημένος, όχι όμως απ’ όλους»

Ακόμη και στα φιλικά χτίζεις νοοτροπία πρωταθλητή τόνισε ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, γι’ αυτό χρειάζεται να τα κερδίζεις

Ευχαριστημένος δήλωσε, μιλώντας στη Cablenet ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Σάββας Πουρσαϊτίδης, μετά το φιλικό με τη Μπνέι Σαχνίν, επισημαίνοντας όμως ότι χρειάζεται να έρχονται και νίκες στα φιλικά, ώστε να χτίζεται νοοτροπία πρωταθλητή.

Επεσήμανε ότι το πλάνο είναι να δοθεί χρόνος σε όλους τους ποδοσφαιριστές, ενώ απάντησε εάν τον ανησυχεί ότι δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες και γκολ.

Για την προετοιμασία και τα φιλικά: «Τα αποτελέσματα είναι σημαντικά ακόμη και στα φιλικά παιχνίδια. Όταν είσαι πρωταθλητής και θέλεις να κυνηγάς τίτλους πρέπει να χτίζεις νοοτροπία πρωταθλητή ακόμη και στα φιλικά. Είμαι αρκετά ευχαριστημένος από αρκετά παιδιά, όχι όμως απ’ όλους, κάποια παιδιά πρέπει να ξεπεράσουν κάποια μικρο-προβλήματα, να ανεβάσουν την απόδοση τους, σε γενικές γραμμές είμαι αρκετά ευχαριστημένος, γίνεται μια καλή προσπάθεια απ’ όλα τα παιδιά.

Δεν θα κρυφτώ σίγουρα δεν μου αρέσει να χάνω, ασχέτως αν είναι φιλικό παιχνίδι. Θεωρώ με την προσθήκη των νέων παιδιών, θα γίνουμε ακόμη καλύτεροι.

Το πλάνο είναι στα επόμενα φιλικά να δώσουμε περισσότερο χρόνο στα παιδιά που υπολογίζουμε να ξεκινήσουν αυτό το πρωτάθλημα. Ως τώρα βλέπετε πως παίζουν όλα τα παιδιά, μικροί-μεγάλοι. Θα προσπαθήσω να είμαι δίκαιος με όλους, από τα επόμενα παιχνίδια, επόμενες προπονήσεις, περιμένω βελτίωση απ’ όλους μας.

Αν τον ανησυχούν οι λίγες ευκαιρίες και τα λίγα γκολ: «Δεν μπορώ να πω ότι με ανησυχεί αλλά σίγουρα θα πρέπει να βελτιώσουμε πολύ αυτό το κομμάτι. Σίγουρα οι περισσότερες ομάδες μας παίζουν κλειστά όπως ο σημερινός αντίπαλος. Πρέπει να βρούμε τους διαδρόμους, να είμαστε αποτελεσματικοί ακόμη σε μια ευκαιρία που βρίσκουμε. Θεωρώ ότι πρέπει να βάλουμε περισσότερους αυτοματισμούς, φαντασία για να ξεκλειδώσουμε παιχνίδια για να γίνει πιο εύκολη η ζωή μας».