Πουρσαϊτίδης: «Είδα πολύ πάθος, είμαι αισιόδοξος – Οφείλεται 100% στον κορωνοϊό»

Στο πάθος που επέδειξε η ομάδα του όταν έμεινε με παίκτη λιγότερο στάθηκε ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Σάββας Πουρσαϊτίδης, μετά την ισοπαλία (1-1) με την ΑΕΚ στο ΓΣΠ, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το μέλλον κι αναφέροντας πως ο κορωνοϊός ευθύνεται 100% για το ότι οι γαλαζοκίτρινοι δείχνουν κουρασμένοι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: 

«Δεν έχω να πω πολλά για το παιχνίδι. Αυτό που έχω να πω είναι ότι από τη στιγμή που μείναμε με δέκα παίκτες και μετά είδα πολύ πάθος από τα παιδιά, αλληλοκαλύψεις, μεγάλη προσπάθεια εναντίον μιας καλής ομάδας και σε τέτοιο επίπεδο ένας παίκτης διαφορά είναι πολύ σημαντικό. Προσπαθήσαμε να τους αφήσουμε μακριά από την περιοχή, μας έβαλαν πίεση με σέντρες, ανταποκριθήκαμε καλά μέχρι το γκολ, η εξυπνάδα του Τρισκόφσκι και η ολιγωρία πίσω, μείναμε πίσω στο σκορ. Καταφέραμε να ισοφαρίσουμε και να πάρουμε έναν πόντο που σίγουρα δεν μας αφήνει ικανοποιημένους στην έδρα μας αλλά με τις περιστάσεις είναι χρυσός. Να μείνουμε ενωμένοι, να συνεχίσουμε, έχουμε πολλά προβλήματα με κάρτες, τραυματισμούς, ανέτοιμους παίκτες, παίκτες που πέρασαν κορωνοϊό. Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον, θα κρατήσω το πάθος των παικτών μου να μην δεχθούν την ήττα. Η ήττα πρέπει να βγει από το μυαλό μας αλλά πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια για αυτό».

Για τους δύο νεοφερμένους Γκάρνερ και Μπερν: «Έκαναν αναλύσεις και τεστ για να έχουμε εικόνα, είναι πίσω αρκετά από τους συμπαίκτες τους, προσπαθούμε να τους φρεσκάρουμε και να μπουν σιγά-σιγά αλλά γρήγορα στην ομάδα, γιατί έχουμε ανάγκη τους καλούς ποδοσφαιριστές».

Για την ενίσχυση: «Ναι, έχω πάρει τις αποφάσεις μου δεν είμαι σε σκέψεις. Είμαστε κοντά σε έναν παίκτη αλλά μέχρι να υπογράψει είσαι μακριά. Ευελπιστώ ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε απαντήσεις, εξαρτάται από τις απαντήσεις τους και τους μάνατζέρ τους. Όχι, δεν μπορώ να σας πω για ποια θέση».

Για το ότι η ομάδα φαίνεται κουρασμένη κι αν οφείλεται στον κορωνοϊό: «Οφείλεται 100% στο θέμα κορωνοϊού. Όσο καλά και να δούλεψαν πριν, όταν έμειναν τρεις εβδομάδες εκτός όλα έχουν χαθεί. Είναι πολύ ταλαιπωρημένα τα παιδιά, υπάρχουν παίκτες που έχασαν 3-4 κιλά. Προσπαθούμε να το διαχειριστούμε επειδή έχουμε κάθε 3-4 μέρες παιχνίδι χωρίς να τους πιέσουμε για να μην έχουμε τραυματισμούς. Δεν είμαι άνθρωπος των δικαιολογιών αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα, σίγουρα οφείλεται στον κορωνοϊό».