Πού τους βρήκες αυτούς τους παίκτες, κύριε Κόντε;

Είναι πραγματικά να απορεί κανείς, με ποια κριτήρια ο Αρνάλ Κόντε επέλεξε τους ποδοσφαιριστές που έφερε το περασμένο καλοκαίρι στην ΑΕΚ. Είναι άξιον απορίας, πώς από μια ομάδα μοντέλο τα προηγούμενα χρόνια, κατάντησε φέτος… έκτρωμα, με τον κόσμο της να «κουράζεται» να την παρακολουθεί.

Θέλετε να απαριθμήσουμε τους παίκτες που ήλθαν (οι πλείστοι καθυστερημένα) φέτος στην «Αρένα»; Έχουμε και λέμε: Έκτορ Μαρτίνες, Χοσέ Ναράνχο, Γιενς Τέουνκενς, Στέφαν Σπιρόφσκι, Τομ Χέιτλι, Ανδρέας Μακρής, Νάντο Γκαρσία. Ποιοι από αυτούς κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά μέχρι σήμερα; Ίσως ο Χέιτλι να είναι ένας καλός παίκτης στη μεσαία γραμμή. Τίποτε περισσότερο. Από εκεί και πέρα, ποιοι μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά την ομάδα στο να πρωταγωνιστήσει και να είναι ανταγωνιστική;

Είναι, επίσης, να απορεί κανείς με ποια λογική έμειναν παίκτες όπως οι Μοισόφ και Τολμές (δεν διαγράφουμε τη μεγάλη τους προσφορά τα προηγούμενα χρόνια), οι οποίοι βρίσκονται πια σε προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία και είναι επιρρεπείς στους τραυματισμούς. Έχουν βοηθήσει καθόλου αυτοί οι παίκτες φέτος; Με ποια λογική έφυγε ο Γιάννου, ο οποίος ναι μεν δεν είχε το γκολ (το έχουν αυτοί που ήρθαν;), αλλά άνοιγε διαδρόμους για τον Τρισκόφσκι, παίζοντας πίσω του; Πόσα λάθη μαζεμένα να γίνουν το καλοκαίρι κ. Κόντε; Το ένα μετά το άλλο και ιδού το αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ να δέχεται τη μια ήττα μετά την άλλη και να μην είναι ανταγωνιστική απέναντι στις υπόλοιπες των «Big-6».

Εάν δεν γίνει γερό μπόλιασμα τον Ιανουάριο (δύσκολη μεταγραφική περίοδος), πολύ φοβάμαι ότι τα χειρότερα έπονται για την ΑΕΚ. Ο Σωφρόνης δεν είναι μάγος.