Πού την είδατε την κρίση;

Τον περασμένο Μάρτιο και Απρίλιο, όταν ο κορωνοϊός θέριζε, όλοι βρισκόμασταν σε καραντίνα και τα πάντα είχαν παραλύσει. Το ποδόσφαιρο ήταν κι αυτό στον «πάγο», όπως όλα τα υπόλοιπα στη ζωή των ανθρώπων. Υπήρχαν πολύ σοβαρότερα ζητήματα που απασχολούσαν τότε τον κόσμο, όπως η υγεία και η οικονομία.

Όταν σιγά-σιγά επιστρέψαμε στην ομαλότητα, όλες οι ομάδες έκαναν λόγο για συμμάζεμα των οικονομικών τους και για μείωση των μπάτζετ εξαιτίας της απώλειας εσόδων που προκάλεσε ο κορωνοϊός.

Σήμερα, όμως, κι ενώ οι πλείστες ομάδες ξεκίνησαν την προετοιμασία τους για τη νέα σεζόν και βρίσκονται στην αρχή του μεταγραφικού τους σχεδιασμού, δεν έχω αντιληφθεί την κρίση που προκάλεσε ο κορωνοϊός.

Πού την είδατε την κρίση φίλοι μου; Το χρήμα ρέει άφθονο. Ακόμα και σε ομάδες θεωρητικά μικρές. Οι μεταγραφές δίνουν και παίρνουν καθημερινά. Οι ομάδες «κλείνουν» τον ένα παίκτη μετά τον άλλον, υπογράφουν συμβόλαια, φέρνουν στην Κύπρο μεγάλα «αστέρια» του ποδοσφαίρου και μάλιστα δηλώνουν έτοιμες… για πρώτη εξάδα.

Κάποιες ομάδες ήδη έφθασαν ή πλησίασαν σε διψήφιο αριθμό προσθηκών. Μάλιστα, ορισμένοι πρόεδροι σωματείων μίλησαν και για… υπερβάσεις για κάλυψη συγκεκριμένων θέσεων στην ενδεκάδα. Και να φανταστεί κανείς ότι ακόμα είμαστε στην αρχή, ενώ φέτος, λόγω κορωνοϊού, η μεταγραφική περίοδος θα επεκταθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Έχουν να ακούσουν τα αφτιά μας και να δουν τα μάτια μας πολλά ακόμα. Ήδη, κάποιες ομάδες, με βάση τα λεγόμενα των παραγόντων τους, έχουν θέσει πολύ ψηλά τον πήχη ενόψει της νέας σεζόν. Ο Ολυμπιακός, για παράδειγμα, ξεκαθάρισε πως αδιαπραγμάτευτος στόχος στο νέο πρωτάθλημα είναι η πρώτη εξάδα, ενώ υψηλές βλέψεις έχουν και ο Ερμής και η Πάφος. Μακάρι να τα καταφέρουν, να αλλάξει ο ποδοσφαιρικός χάρτης της Κύπρου και να δούμε ένα πολύ πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα του χρόνου…