Πού πάει η τελευταία θέση;

Προχωρά με γοργούς ρυθμούς ο προγραμματισμός στον Απόλλωνα. Η άφιξη του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ έφερε όπως αναμενόταν μπόλικες εξελίξεις, με την ομάδα της Λεμεσού να ανακοινώνει μέσα σ’ ένα τριήμερο έξι μεταγραφές.

Ζραντί, Κολ, Αμίνι, Μαυρίας, Ιντζία και Γουέλιγκτον φόρεσαν τα κυανόλευκα και για να ολοκληρωθούν οι βασικές κινήσεις υπολείπονται δύο μεταγραφές, ενός εξτρέμ κι ενός κεντρικού επιθετικού.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς θα χρησιμοποιήσει ο Γερμανός προπονητής την τελευταία κενή θέση από τις 15 των μη γηγενών του Καταλόγου Α’.

Αυτή τη στιγμή, κι εν αναμονή των δύο μεταγραφών που αναφέραμε πιο πάνω, ο Απόλλωνας έχει 12 παίκτες στη σχετική λίστα. Πρόκειται για τους πέντε από τους έξι νεοφερμένους (εξαιρείται ο Ιντζία που εγγράφεται στον Κατάλογο Β’) και τους Γιοβάνοβιτς, Ρομπέρζ, Γκεριέρ, Ντένιτς, Μάρκοβιτς, Παπουνασβίλι και Νταμπό.

Mε την απόκτηση εξτρέμ και φορ, που θα αντικαταστήσουν ουσιαστικά τους Γιαννιώτα και Μπένσοπ, θα έχουν καλυφτεί τα κενά που άφησαν οι παίκτες που αποχώρησαν, καθώς οι μέσοι Σακέτι, Ματέι, Μπίσεσβαρ αντικαταστάθηκαν από τους Αμίνι, Koλ και Ζραντί, ο Πέδρο από τον Μαυρία και ο Γιούστε από τον Γουέλιγκτον.

Η κενή θέση που μένει είναι στην ουσία αυτή του Ντιγκινί, ο οποίος παραμένει στην ομάδα όμως λόγω του σοβαρού τραυματισμού του δεν θα εγγραφεί στο πρώτο μισό της σεζόν.

Με βάση αυτό, φαντάζει πιθανότερο η τελευταία θέση του Καταλόγου Α’ να «ξοδευτεί» για την επίθεση, όμως η αλήθεια είναι ότι ο Απόλλωνας θα χρειαζόταν κι έναν ακόμη κεντρικό αμυντικό, μετά τον Γουέλιγκτον. Κι αν λογαριάσουμε πως ο Τσόρνιγκερ θα έχει για μπροστά και την έξτρα λύση του Ιντζία (Κατάλογο Β’), καθώς και ότι ο Ζραντί αγωνίζεται -πέραν από το κέντρο- και ως εξτρέμ, το ενδεχόμενο να αποκτηθεί και δεύτερος στόπερ είναι ανοιχτό.