Πότε θα επανέλθει ο κόσμος στα γήπεδα σύμφωνα με τον Δρ. Κωστρίκη!

Στον ΣΠΟΡ ΦΜ (95.0) μίλησε ο επιδημιολόγος Δρ. Λεόντιος Κωστρίκης σχολιάζοντας τον τρόπο που το ποδόσφαιρο επηρεάζεται από τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό.

Επίσης υπογράμμισε ότι αυτό που προβληματίζει είναι ο αριθμός των ατόμων που εισέρχονται την ίδια ώρα στο γήπεδο και είπε πως η μάσκας ίσως να είναι η λύση για να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα.

«Αυτό που χαρακτηρίζει το ποδόσφαιρο είναι το πάθος. Και όταν στερήσεις κάποιου κάτι που αγαπά τόσο πολύ είναι πρόβλημα. Αυτό όμως που μας παραξένεψε και ήταν μεγάλο εύρημα είναι τρόπος μετάδοσης στις ομάδες. Ο τρόπος μετάδοσης του ιού είναι μέσα στα αποδυτήρια και υπάρχει συνωστισμός, υγρασία, ο κόσμος εκεί είναι έντονος. Λήφθηκαν τα μέτρα σωστά κατά την άποψη μου γιατί έπρεπε να προστατέψουμε τον κόσμο και τις ποδοσφαιρικές ομάδες. Οι μεταδόσεις αυτών των συστάδων ήταν εξαιρετικά επικίνδυνες», ανέφερε αρχικά ο Δρ. Κωστρίκης και στη συνέχεια πρόσθεσε.

«Επίσης για τους φιλάθλους δημιουργείται πρόβλημα στην είσοδο και την έξοδο. Είναι άλλο τα 150 άτομα και άλλο μερικές χιλιάδες. Μας προβληματίζει ο αριθμός των ατόμων που εισέρχονται ταυτόχρονα αλλά και το πάθος που δείχνει ο κόσμος. Αυτά είναι τα δυο σημεία. Πιθανότατα η μάσκα να είναι μια λύση και μόλις γίνουν ελεγμένες οι λοιμώξεις στις ομάδες και γενικότερα τότε θα επανέλθει. Επίσης παραβιάστηκαν πρωτόκολλα από ομάδες. Μόλις σιγουρευτούμε ότι θα εφαρμόζονται όλα τα πρωτόκολλα και μαζί με τη μάσκα αλλά και ένα διαφορετικό τρόπο για είσοδο και έξοδο απ’ το γήπεδο να είναι η λύση».