Πόσα πέναλτι υπήρχαν στο Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ και πώς τα πήγε ο Μαουρίτσιο

Η άποψη του πρώην διεθνή ρεφ για τον Ιταλό

Εξαιρετικά τα πήγε ο Μαριάνι Μαουρίτσιο στον πρώτο ημιτελικό ανάμεσα σε Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ (1-0), σύμφωνα με τον Νίκο Σάββα.

Ο πρώην διεθνής διαιτητής, συνεργάτης της εκπομπής «Derby» του ΠΟΛΙΤΗ 107.6 και της ιστοσελίδας μας gipedo.politis.com.cy, είναι σύμφωνος με όλες τις αποφάσεις του Ιταλού ρεφ, καθώς όπως αναφέρει, δεν υπήρχε πέναλτι σε κανένα από τα τρία χέρια που ζήτησε ο ΑΠΟΕΛ, όπως ούτε και σ’ αυτό που ζήτησε η Ανόρθωση στο φινάλε, ενώ κρίνει σωστή και την αποβολή του Νταουσβίλι.

Διαβάστε πώς αναλύει o Σάββα τις επίμαχες φάσεις του ντέρμπι:

Εξαιρετικός ο Μαριάνι Μαουρίτσιο. Με προσωπικότητα, έχει ελέγξει χωρίς προβλήματα τον αγώνα.

-Στο 15′ ο ΑΠΟΕΛ ζήτησε πέναλτι για χέρι του Βργκοτς. Σωστά δεν έχει δοθεί, το χέρι του ποδοσφαιριστή της Ανόρθωσης είναι σε φυσιολογική θέση αλλά και σε κοντινή απόσταση οι δύο ποδοσφαιριστές.

-Στο 25′ σφυρίζει ο ρεφ πριν ο Κβιλιτάια στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Σωστός ο Ιταλός, ο Κβιλιτάια στο κατέβασμα της μπάλας την κτυπάει με το δεξί χέρι.

-Στο 53′ αποβολή του Νταουσβίλι με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Σωστός ο διαιτητής, ο παίκτης ενώ είχε κίτρινη από το 24′ έπαιξε απρόσεκτα και επικίνδυνα.

-Στο 5′ ζητά πέναλτι ο ΑΠΟΕΛ. Υπάρχει χέρι από τον Ρισβάνη με το που πέφτει στο έδαφος αλλά το χέρι βρίσκεται κοντά στο σώμα του ποδοσφαιριστή, δεν υπάρχει προέκταση κορμιού. Σωστά δεν έχει δοθεί.

-Στο 60′ ζητά πέναλτι ο ΑΠΟΕΛ. Και σε αυτή τη φάση η μπάλα έχει κτυπήσει σε χέρι παίκτη της Ανόρθωσης, του Κορέια, αλλά η κοντινή απόσταση των δύο ποδοσφαιριστών αλλά και το μέρος του χεριού που έχει κτυπήσει η μπάλα, δικαιώνει τον διαιτητή, σωστά δεν έχει δώσει παράβαση.

-Στο 94′ ζητά πέναλτι η Ανόρθωση. Καμία παράβαση από τον Γαβριήλ στον Καλτσά, σωστά δεν έχει δοθεί.

  • ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ