Πως το μπάσιμο της Αmazon φέρνει τα πάνω-κάτω στη Premier League (pics)

Tο δυναμικό μπάσιμο της Amazon στη Premier League προκάλεσε τρελές εγγραφές στη διάσημη ιντερνετική πλατφόρμα και δημιουργεί νέο πεδίο δράσης στο χώρο των ζωντανών μεταδόσεων, ειδικά σε ένα πρωτάθλημα όπως το αγγλικό, που θεωρείται κορυφαίο σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Οι πρώτες αναμετρήσεις που μεταδόθηκαν ήταν οι Κρίσταλ Πάλας-Μπόρνμουθ και Μπέρνλι-Μάντσεστερ Σίτι την περασμένη Τρίτη (3/12). Η Αmazon πραγματοποίησε την πρώτη μετάδοση live streaming του αγγλικού πρωταθλήματος από τo Amazon Prime Video Sport, μέσα από pc, tablet ή κινητό τηλέφωνο. Και όπως ανακοίνωσε αμέσως μετά την πρώτη πειραματική μετάδοση, εκατομμύρια φιλάθλων του ποδοσφαίρου παρακολούθησαν τα πρώτα διαθέσιμα παιχνίδια.

Η εταιρία δήλωσε πως και τις δύο μέρες (Τρίτη και Τετάρτη) καταγράφηκαν οι περισσότερες νέες εγγραφές από τότε που άρχισε η Prime υπηρεσία συνδρομής στη Μεγάλη Βρετανία το 2007. Η υπηρεσία των 79 λιρών το χρόνο παρέχει σημαντικά προνόμια συμπεριλαμβανομένης της δωρεάν παράδοσης αγορών στο σπίτι, ευκαιριακών αποκλειστικών αγορών και μουσικού streaming, όπως και της τηλεοπτική προσφοράς.

Πλέον η Amazon έχει εξασφαλίσει ένα πακέτο είκοσι παιχνιδιών της Premier League από κάθε αγωνιστική περίοδο για μια τριετία, έναντι ενανήντα εκατομμυρίων λιρών. Επιπλέον έχει την αποκλειστικότητα για να καλύψει την παραδοσιακή Boxing Day τη μέρα μετά Χριστούγεννα, με μαραθώνιο παιχνιδιών, που παραδοσιακά απολαμβάνουν οι Άγγλοι φίλαθλοι.

Βέβαια αρκετός κόσμος παραμένει ακόμη μουδιασμένος. Κάποιοι δεν έκρυψαν ότι βρήκαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν πιο εύκολα αγώνες, ενώ έμειναν περισσότερο ικανοποιημένοι από την κάλυψη του BT και του SKY. Μάλιστα θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό τα συνδρομητικά κανάλια θα μειώσουν τις τιμές μπροστά στον ανταγωνισμό.

Υπήρχαν κι αυτοί που γκρίνιαξαν για τεχνικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της μετάδοσης και κακό ήχο, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται πως ο αμερικανικός κολοσσός, θα επηρεάσει μελλοντικά το πρόγραμμα των αγώνων, προκειμένου να μεταδώσει αγώνες σε πιο βολική ώρα για το μεγάλο κοινό της Βόρειας Αμερικής και της Ασίας. Ανάμεσα σ’αυτούς που αντέδρασαν ήταν και οι οπαδοί της Κρίσταλ Πάλας, που ανάρτησαν ένα χαρακτηριστικό πανό, όπου έγραψαν: «Η Amazon κερδίζει, οι φίλαθλοι υποφέρουν».

Η Αmazon δεν σταματάει εδώ. Έχει μεγαλόπνοα σχέδια και μετά τη Premier League μπαίνει δυνατά και στο Champions League. Ήδη ανακοίνωσε πως από την περίοδο 2021-22 θα μεταδίδει παιχνίδια της κορυφαίας διοργάνωσης στη Γερμανία.

Πηγή: ethnos.gr