Πολύ ενοχλημένος ο Σωφρόνης: «Να χάσω, αλλά να μη σταματώ να παλεύω – Το λέω ξεκάθαρα…»

Τρομερά ενοχλημένος από την έκταση που πήρε το σκορ στη συντριβή με 5-0 από τη Λεχ Πόζναν παρουσιάστηκε ο Σωφρόνης Αυγουστή στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αποκλεισμό από τους Πολωνούς.

Ο προπονητής του Απόλλωνα ζήτησε συγνώμη από τον κόσμο της ομάδας και ανέφερε πως οι ευθύνες βαραίνουν πρώτα τον ίδιο και ακολούθως τους παίκτες του, τονίζοντας πως πλέον όποιος θέλει να μπει στην ενδεκάδα θα πρέπει να δώσει πάρα πολλά στις προπονήσεις.

Παράλληλα έστειλε το μήνυμα για κατάκτηση του πρωταθλήματος αναφέροντας πως η ομάδα του είναι στην πρώτη θέση και θα προσπαθήσει να παραμείνει εκεί.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Συγχαρητήρια στη Λεχ για τη δίκαιη νίκη της. Σίγουρα είμαι αρκετά ενοχλημένος από τον τρόπο που χάσαμε και τα πέντε γκολ. Θα το συζητήσουμε με τους ποδοσφαιριστές γιατί σε όλη τη διάρκεια και ειδικά μέχρι το 43’… ναι μεν είχαμε δύσκολο αντίπαλο, αλλά κάποια πράγματα που τα κάναμε στην προπόνηση, ήταν εύκολα γκολ.

Μείναμε πίσω στο σκορ, θέλαμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα γιατί είναι μονοί αγώνες και είχαμε 45′ να γυρίσουμε το ματς. Δεν βγήκε η αλλαγή του Πίττα κι είναι δική μου ευθύνη που δεν βγήκε, πίστευα θα βγει. Ένα μεγάλο συγνώμη στον κόσμο μας. Από τώρα και το λέω ξεκάθαρα, όποιος θα μπει στην ενδεκάδα πρέπει να δώσει πάρα πολλά στις προπονήσεις για να πιάσει θέση βασικού.

Σίγουρα είχαμε πλάνο να μπορούμε να κάνουμε ροτέισιον αν προχωρούσαμε και μπαίναμε στους ομίλους. Δεν τα καταφέραμε, τώρα στόχος μας είναι το πρωτάθλημα κι εκεί θα επικεντρωθούμε. Ζητώ συγνώμη στον κόσμο γιατί δεν κρύβομαι ότι είμαι πάρα πολύ ενοχλημένος από το 5-0. Να χάσω αλλά να μη σταματώ να παλεύω μέχρι το τέλος.

Πριν λίγες μέρες είχαμε εξαιρετικά αποτελέσματα. Τα κερδίσαμε σαν ομάδα. Σήμερα χάσαμε σαν ομάδα. Αυτό πρέπει να μας δυναμώσει. Μονοί αγώνες, καλύτερος αντίπαλος, δίκαια πέρασε, από σήμερα ξεκινά η προετοιμασία για το πρωτάθλημα. Οι ευθύνες βαραίνουν πρώτα τον προπονητή, ακολουθούν οι ποδοσφαιριστές. Να μαζέψουμε τα λάθη μας, να ενώσουμε τον κόσμο μας και να ξεκινήσουμε την αντεπίθεσή μας. Είμαστε στην πρώτη θέση κι εκεί θα προσπαθήσουμε να παραμείνουμε.