Πολιτογραφείται Κύπριος ο Ιβάν Τρισκόφσκι!

Μετά από τόσα χρόνια στο νησί μας, ο Ιβάν Τρισκόφσκι μπορεί να θεωρηθεί ήδη… ένας από εμάς, όμως πλέον θέλει να γίνει και Κύπριος με τη βούλα!

Ο Σκοπιανός επιθετικός της ΑΕΚ υπέβαλε στο Υπουργείο Εσωτερικών αίτηση για πολιτογράφησή του ως Κύπριου πολίτη.

Υπενθυμίζουμε πως ο Τρισκόφσκι ολοκλήρωσε την ένατη σεζόν του στα κυπριακά γήπεδα, με τη θητεία του να χωρίζεται σε δύο μέρη.

Ο 34χρονος πρωτοήρθε στο νησί μας το 2009 για την Ένωση, την επόμενη διετία έπαιξε στον ΑΠΟΕΛ και μετά την περιπλάνησή του σε Βέλγιο (Κλαμπ Μπριζ, Μπέβερεν) και ΗΑΕ (Αλ Νασρ), επέστρεψε το 2016 για την ΑΕΚ, στην οποία αγωνίζεται μέχρι τώρα και θα παραμείνει και του χρόνου.

Αξίζει να τονιστεί πως η προδιαγραφόμενη πολιτογράφησή του ως Κύπριου πολίτη δεν θα αλλάξει ο,τιδήποτε σε σχέση με το ποδοσφαιρικό «στάτους» του Τρισκόφσκι, ο οποίος είναι ο πρώτος σκόρερ των κυπριακών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Για να μπορέσει ένας «κυπροποιημένος» ποδοσφαιριστής να αγωνιστεί στην ομάδα του με το καθεστώς του γηγενή και να μην παίρνει μία από τις 15 θέσεις μη γηγενών του Καταλόγου Α’, απαραίτητη προϋπόθεση είναι -πλέον- να καταγράψει συμμετοχή στην εθνική μας ομάδα, κάτι που στην περίπτωση του Τρισκόφσκι δεν μπορεί να συμβεί από τη στιγμή που αγωνίζεται (εδώ και 11 χρόνια) με την Εθνική Σκοπίων.

Παράλληλα, παρότι τα Σκόπια δεν ανήκουν στην ΕΕ, ο Τρισκόφσκι δεν παίρνει θέση από τις πέντε των ξένων, μιας και η χώρα του είναι μία από αυτές που, βάσει κανονισμού της UEFA, οι ποδοσφαιριστές τους από τον δεύτερο χρόνο τους σε χώρα της ΕΕ λογίζονται κοινοτικοί.

Σημειώνεται πως αίτηση για να πολιτογραφηθεί ως Κύπρια υπέβαλε και η σύζυγος του Ιβάν Τρισκόφσκι, Σάνια.

Προηγούμενο άρθροΒΙΝΤΕΟ: Με γκολάρα στα 13 ο Ρουσιάς!
Επόμενο άρθροΜουρίνιο: «Δεν με επηρεάζει η πίεση»
ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΓΙΑΞΗΣ
Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1988. Σπούδασε παιδαγωγικά στη Ρόδo (την οποία ερωτεύτηκε) παίρνοντας διδακτορικό στη νυχτερινή ζωή. Ακολούθως φοίτησε στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και το 2013 ξεκίνησε να εργάζεται ως αθλητικός συντάκτης, στο balla. Εκεί του αποδόθηκε το προσωνύμιο «κάκτος» το οποίο τον συνοδεύει μέχρι και σήμερα, παρ’ όλα αυτά το 2015 ήταν η τυχερή του χρονιά, κατά τη διάρκεια της οποίας απέκτησε οικογένεια ενώ πήρε και μεταγραφή στον ΠΟΛΙΤΗ.