Τι χρειάζεται η Κύπρος για να αποφύγει τα μπαράζ και πώς τερματίζει δεύτερη

Δημοσιεύθηκε 24.9.2022
Τι χρειάζεται η Κύπρος για να αποφύγει τα μπαράζ και πώς τερματίζει δεύτερη

Σπουδαία νίκη στο ντεμπούτο του Τιμούρ Κετσπάγια πήρε η εθνική μας ομάδα η οποία κέρδισε με 1-0 την Ελλάδα στο «ΑΕΚ Αρένα» για την προτελευταία αγωνιστική του Nations League.

Το γκολ του Τζιωνή (18') έδωσε στην Κύπρο το πρώτο της τρίποντο στον όμιλο και παράλληλα την κράτησε ζωντανή στη μάχη για την αποφυγή της τελευταίας θέσης, η οποία οδηγεί σε μπαράζ για την παραμονή στην τρίτη κατηγορία.

Τα πράγματα είχαν γίνει εξαιρετικά δύσκολα μετά τη νίκη της Βορείου Ιρλανδίας με ανατροπή στο 93' επί του Κοσόβου (2-1) και ναι μεν εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε μειονεκτική θέση όμως χάρη στη νίκη επί της Ελλάδας... εξακολουθούμε να διατηρούμε ελπίδες.

Με την Κύπρο να βρίσκεται ισόβαθμη με τη Βόρεια Ιρλανδία αλλά υστερώντας στον συντελεστή τερμάτων, καθώς και στο -1 από το Κόσοβο, είναι δεδομένο πως η εθνική μας θα πρέπει να μην χάσει στον εκτός έδρας αγώνα της Τρίτης (27/9, 21:45) με το Κόσοβο. Σε περίπτωση που κερδίσουμε, αποφεύγουμε την τελευταία θέση ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο Ελλάδα-Βόρεια Ιρλανδία, ενώ αν πάρουμε ισοπαλία, θα χρειαστούμε να συνδυαστεί με νίκη της Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει και σενάριο με το οποίο τερματίζουμε στη δεύτερη θέση, κάτι που θα συμβεί εάν η Κύπρος κερδίσει το Κόσοβο και η Ελλάδα δεν ηττηθεί από τη Βόρεια Ιρλανδία.

Η βαθμολογία:

1. Ελλάδα 12 (7-1)

2. Κόσοβο 6 (6-7)

3. Βόρεια Ιρλανδία 5 (6-7)

4. Κύπρος 5 (3-7)

Η τελευταία αγωνιστική

Τρίτη, 27/9, 21:45

Κόσοβο - Κύπρος

Ελλάδα - Βόρεια Ιρλανδία

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Κλήση για προπονήσεις της Εθνικής Παίδων Κ-17

Κλήση για προπονήσεις της Εθνικής Παίδων Κ-17

Κλήση για προπονήσεις της Εθνικής Παίδων Κ-17