Οι λόγοι που επιλέγουν Τιμούρ για τον πάγκο της Εθνικής

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΑΥΡΙΝΙΔΗΣ Δημοσιεύθηκε 28.6.2022
Οι λόγοι που επιλέγουν Τιμούρ για τον πάγκο της Εθνικής

Αντίστροφη μέτρηση για οριστικές εξελίξεις στη θέμα του ομοσπονδιακού προπονητή, αφού από χθες ο Νίκος Κωστένογλου αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της Εθνικής Κύπρου και η προσοχή στρέφεται στη διάδοχη κατάσταση, και συγκεκριμένα στον εκλεκτό των αξιωματούχων της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Αυτός, εκτός απροόπτου, δεν θα είναι άλλος από τον Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος έλυσε πρόσφατα τη συνεργασία του με την Ανόρθωση και ετοιμάζεται να ανοίξει μία νέα σελίδα στην προπονητική του καριέρα. Από τα ενδότερα της ομοσπονδίας μας τόνιζαν χθες ότι θα είναι μεγάλη έκπληξη αν τελικά επιλεγεί άλλος προπονητής για τον πάγκο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Το τελευταίο διάστημα υπήρξε έντονος προβληματισμός για την πορεία και την εικόνα της Εθνικής Κύπρου και γι’ αυτό οι ιθύνοντες της ΚΟΠ είχαν αρχίσει να σκέφτονται την επόμενη μέρα. Στο τραπέζι έπεσαν διάφορα ονόματα. Εκτός από τον Κετσπάγια, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ψηλά στη λίστα των υποψηφίων ήταν και ο Πάμπος Χριστοδούλου, ενώ φαίνεται την ηγεσία της ΚΟΠ να απασχόλησε και το όνομα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, χωρίς να επεκταθεί, ωστόσο, η συζήτηση. Ποιοι, όμως, είναι οι λόγοι που ωθούν την ΚΟΠ στο να επιλέξει τον 54χρονο Γεωργιανό προπονητή;




  • Πρώτον, το γεγονός ότι γνωρίζει την κυπριακή πραγματικότητα, την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά των Κύπριων ποδοσφαιριστών και συνεπώς έχει διαμορφωμένη άποψη για την αξία τους.

  • Δεύτερον, έχει αποδείξει ότι μπορεί να βελτιώσει και να αναπτύξει ποδοσφαιριστές και παραδείγματα υπάρχουν τόσο από τη θητεία του στον ΑΠΟΕΛ, όσο και την Ανόρθωση. Είναι διαφορετικό, βέβαια, να δουλεύεις επί καθημερινής βάσης με τους παίκτες και διαφορετικό να τους βλέπεις μια φορά κάθε τόσο, ωστόσο, δεν μπορεί να μη λάβει κανείς υπόψη του αυτό το στοιχείο στη δουλειά του.

  • Τρίτον η πεντάχρονη προϋπηρεσία του στην Εθνική Γεωργίας έπαιξε τον δικό της ρόλο, αφού δεν του είναι άγνωστη η θέση του ομοσπονδιακού προπονητή. Η εμπειρία του μπορεί να διαδραματίσει τον δικό της σημαντικό ρόλο ως προς τη βελτίωση της Εθνικής μας.


Τυπικής διαδικασίας από το δ.σ.


Εντός των ημερών θα συνέλθει η Εκτελεστική Επιτροπή για να κλείσει το θέμα του προπονητή, ενώ θα εκρεμμεί και η τυπική έγκριση της απόφασης από το διοικητικό συμβούλιο (είναι προγραμματισμένο για τις 4 Ιουλίου). Όπως μας λέχθηκε χθες, η έγκριση μπορεί να δοθεί και γραπτώς από το δ.σ., συνεπώς το θέμα μπορεί να «τρέξει» γρηγορότερα. Η ισχυρή τάση που δημιουργήθηκε προς το πρόσωπο του Τιμούρ Κετσπάγια δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί και αυτό που περιμένουμε, πλέον, είναι η επίσημη ανακοίνωση για τη σύναψη της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων Κ17 (κλήση)

Συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων Κ17 (κλήση)

Συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων Κ17 (κλήση)

Φιλική ήττα από το Μαυροβούνιο για την Εθνική U16

Φιλική ήττα από το Μαυροβούνιο για την Εθνική U16

Φιλική ήττα από το Μαυροβούνιο για την Εθνική U16

Αλλαγή στην ώρα έναρξης αγώνων της Εθνικής Ανδρών

Αλλαγή στην ώρα έναρξης αγώνων της Εθνικής Ανδρών

Αλλαγή στην ώρα έναρξης αγώνων της Εθνικής Ανδρών

Ονειρική εβδομάδα

Ονειρική εβδομάδα

Ονειρική εβδομάδα