Συναγερμός για πορεία της Θύρας 9 στη Λεμεσό

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΖΟΥΡΟΣ Δημοσιεύθηκε 12.9.2024
Συναγερμός για πορεία της Θύρας 9 στη Λεμεσό

Την ίδια ώρα θα διεξάγεται στην πόλη και το πάντα καυτό ντέρμπι Απόλλωνα - ΑΕΛ

Ενώπιον μίας περίπλοκης και δύσκολης κατάστασης θα βρεθεί η Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού την Κυριακή το απόγευμα, λόγω ταυτόχρονων προγραμματισμένων εκδηλώσεων που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο. Αρχικά, την Κυριακή 15/09/2024 στις 19:00 είναι προγραμματισμένο το τοπικό ντέρμπι μεταξύ Απόλλωνα και ΑΕΛ στο Κολόσσι. Από μόνος του ο αγώνας θεωρείται υψηλού κινδύνου και τα τελευταία χρόνια έχουν δει πολλά τα μάτια μας, πόσω μάλλον, αυτή τη φορά που την ίδια ώρα έχει ανακοινωθεί και εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Λεμεσό από τους οργανωμένους οπαδούς της Ομόνοιας 29ης Μαΐου. Το δύσκολο και επικίνδυνο αυτό κοκτέιλ φέρνει ήδη προβληματισμό, με την ηγεσία της Δύναμης να ετοιμάζει ειδικό επιχειρησιακό πλάνο διαχείρισης της κατάστασης, ζητώντας ενισχύσεις από άλλες επαρχίες και τμήματα, κυρίως από τη ΜΜΑΔ.

Το λεμεσιανό ντέρμπι

Τα τελευταία χρόνια δεν εξελίσσονται καλά οι αγώνες μεταξύ Απόλλωνα και ΑΕΛ στη Λεμεσό. Καταγράφονται μόλις σε δύο χρόνια δύο αγώνες που δεν ξεκίνησαν καν λόγω επεισοδίων, ενώ υπήρξαν παρατράγουδα εντός και εκτός γηπέδου και σε άλλα παιχνίδια. Αυτή τη φορά, αν και φαίνεται πως τα δεδομένα είναι σαφώς πιο ήρεμα, η Αστυνομία είναι αποφασισμένη να τηρηθούν κατά γράμμα όλα τα μέτρα ασφάλειας για να μην συμβεί το παραμικρό. Ήδη, έχει περιοριστεί ο αριθμός των φιλοξενουμένων σε μόλις 800 άτομα, όπως προνοεί και η συμφωνία που έγινε με την ΚΟΠ. Παράλληλα με την Κυριακή όμως και τα αστυνομικά μέτρα της ημέρας, αυξημένη επαγρύπνηση υπάρχει καθ’ όλη τη βδομάδα σε χώρους όπου συχνάζουν οπαδοί των δύο ομάδων καθώς και σε άλλα «επικίνδυνα» σημεία που σχετίζονται με τις δύο ομάδες.

Η πορεία της Θύρας 9

Η πραγματοποίηση εκδήλωσης διαμαρτυρίας-πορείας από τη Θύρα 9 στη Λεμεσό εκείνη την ώρα μόνο τυχαία δεν έγινε, εκτιμούν στην ηγεσία της Αστυνομίας. Αστυνομική πηγή ανέφερε στον «Π» ότι από τη πρώτη στιγμή που έπεσε στην αντίληψή τους παρακολουθούν το θέμα και ελέγχουν κάθε πληροφορία, σε συνεννόηση με το Αρχηγείο Αστυνομίας. Υπάρχει έντονος προβληματισμός ότι δεν υπήρξε καμία συνεννόηση πριν την ανακοίνωση της εκδήλωσης, ούτε κάποια επικοινωνία, έστω σε ανεπίσημο επίπεδο. Μάλιστα, το γεγονός ότι επιλέγουν τη Λεμεσό αντί τη Λευκωσία που είναι η μάζα του κόσμου τους, ενώ την ίδια ώρα η Ομόνοια 29ης Μαΐου αγωνίζεται στο Παραλίμνι, δίνει κάποια μηνύματα τα οποία η Αστυνομία αξιολογεί. Η πορεία έχει τίτλο «Το μητρώο στα σωματεία» και αφορά το ζήτημα της κάρτας οπαδού, θα ξεκινήσει στις 19:00 (ίδια ώρα έναρξης με το ντέρμπι) από τη λεωφόρο Νίκου και Δέσποινας Παττίχη στη Λεμεσό, προς άγνωστη κατεύθυνση. Μάλιστα, το κάλεσμα της Θύρας 9 είναι παγκύπριο με προσυγκέντρωση και στη Χοιροκοιτία.

Λόγω και των ειδικών αυτών συνθηκών θα ετοιμαστεί ειδικό πλάνο για αστυνόμευση της εκδήλωσης, εξασφαλίζοντας παράλληλα και την απρόσκοπτη κυκλοφορία του κόσμου που θα θέλει να μεταβεί στο γήπεδο της Λεμεσού για το ντέρμπι Απόλλωνα και ΑΕΛ, χωρίς να υπάρξουν παρατράγουδα και συναντήσεις οπαδών μεταξύ τους. Κατά το πρόσφατο παρελθόν έχουν σημειωθεί σοβαρά επεισόδια έξω από τον Σύνδεσμό Φιλάθλων της Θύρας 9 στη Λεμεσό, μαζί με οπαδούς του Απόλλωνα, και σε καμία περίπτωση δεν θέλει η Αστυνομία να επαναληφθούν παρόμοιες σκηνές.

Θεωρείται δεδομένο ότι την Κυριακή θα λειτουργήσει Κέντρο Συντονισμού στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, ενώ με την ενίσχυση της ΜΜΑΔ και του Αίαντα θα «μοιραστούν» όλες οι δυνάμεις κατάλληλα, τόσο στο γήπεδο όσο και στη Νίκου Παττίχη όπου θα γίνει η διαμαρτυρία των οπαδών της Ομόνοιας 29ης.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Για το... δέκα το καλό ο ΑΠΟΕΛ

Για το... δέκα το καλό ο ΑΠΟΕΛ

Για το... δέκα το καλό ο ΑΠΟΕΛ

Στην άκρη τα πανηγύρια... ενόψει ΑΠΟΕΛ

Στην άκρη τα πανηγύρια... ενόψει ΑΠΟΕΛ

Στην άκρη τα πανηγύρια... ενόψει ΑΠΟΕΛ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ακόμη 15 οπαδούς της ΑΕΛ ψάχνει η Αστυνομία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ακόμη 15 οπαδούς της ΑΕΛ ψάχνει η Αστυνομία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ακόμη 15 οπαδούς της ΑΕΛ ψάχνει η Αστυνομία

Τα εισιτήρια του ΑΠΟΕΛ για Νέα Σαλαμίνα

Τα εισιτήρια του ΑΠΟΕΛ για Νέα Σαλαμίνα

Τα εισιτήρια του ΑΠΟΕΛ για Νέα Σαλαμίνα