Δόθηκε το χρίσμα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΚ για την τριετία 2024-2027

Δημοσιεύθηκε 11.6.2024
Δόθηκε το χρίσμα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΚ για την τριετία 2024-2027

Διεξήχθη το βράδυ της Δευτέρας, 10 Ιουνίου 2024, στην αίθουσα ΟΠΑΠ «Ευ Αγωνίζεσθαι» στο Ολυμπιακό Μέγαρο, η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ), η οποία φέτος ήταν και εκλογική, με τον Ηρόδοτο Μιλτιάδους, χωρίς ανθυποψήφιο, να παραμένει στην προεδρία της Οργάνωσης για τρίτη θητεία, που θα έχει διάρκεια μέχρι το 2027.

Ο απολογισμός του Δ.Σ.

Ο πρόεδρος της Ένωσης στην ομιλία του έκανε αναφορά στη δράση της ΕΑΚ την προηγούμενη τριετία, τονίζοντας μεταξύ άλλων τις ενέργειες για επίλυση εργασιακών θεμάτων που προκύπτουν για τα μέλη της ΕΑΚ και στην ιδιαίτερη προσοχή για τα εκπαιδευτικά ζητήματα. Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στη βαρύτητα που δίνεται στη Γιορτή των Αρίστων, στα Δημοσιογραφικά Βραβεία που φέτος θα διεξαχθούν για πέμπτη σερί χρονιά, την αναβίωση του Συνεδρίου ΕΑΚ-ΠΣΑΤ με τη διεξαγωγή του στην Πάφο, καθώς στις άλλες εκδηλώσεις και την έκδοση πολυτελές βιβλίου για τα 50χρονα της ΕΑΚ.

«Η Λίστα Ανέργων της ΕΑΚ στηρίχθηκε πολύ από τους αρχισυντάκτες, οι οποίοι ζητούσαν συχνά από την ΕΑΚ εισηγήσεις για πιθανές προσλήψεις. Πιο ειδικά, τα τελευταία τρία χρόνια, δέκα συνάδελφοι βρήκαν εργασία μέσω αυτής της διαδικασίας. Γεγονός που δείχνει την αλληλεγγύη μεταξύ μας, σε δύσκολες εποχές. Επιπλέον, διάφορα ζητήματα που προκύπταν με την απώλεια θέσεων εργασίας ή άλλα προβλήματα εργασιακής φύσεως, λάμβαναν χειρισμού από το προεδρείο της ΕΑΚ μακριά από το φως της δημοσιότητας, με διακριτικότητα και με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα. Προσφερόταν βοήθεια για εξεύρεση εργασίας αλλού ή στήριξης οικονομικά των μελών που αντιμετώπιζαν προβλήματα, ή με νομική υποστήριξη, είτε με τους νομικούς σύμβουλους της ΕΑΚ, είτε μέσα από συνεργασία με την ΕΣΚ», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά την αθλητική νομοθεσία, ο κ. Μιλτιάδους είπε ότι η ΕΑΚ έδωσε μεγάλη βαρύτητα στο θέμα της εμπλοκής της οργάνωσης στην υπό δημιουργία από τον ΚΟΑ και το Υπουργείο Παιδείας της ενιαίας αθλητικής νομοθεσίας, και πρόσθεσε ότι δόθηκαν γραπτώς και εισηγήσεις της ΕΑΚ για ενσωμάτωση συγκεκριμένων άρθρων προς όφελος των αθλητικογράφων στην επικείμενη νομοθεσία.

Αναφέρθηκε, επίσης, και σε άλλες δράσεις όπως η επιμόρφωση και εκπαίδευση των μελών της ΕΣΚ και τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Πανεπιστήμιο Frederick και το Πανεπιστήμιο UCLan, σεμινάρια διαιτησίας σε συνεργασία με την ΚΟΠ, για τη συμμετοχή στο Σχολείο του ΠΣΑΤ στην αρχαία Ολυμπία, για το 34ο Συνέδριο ΕΑΚ-ΠΣΑΤ στην Πάφο, τις εκδηλώσεις για τα 50άχρονα της ΕΑΚ, για την Γιορτή των Αρίστων, τα ετήσια Δημοσιογραφικά Βραβεία, κα.

Ευχαριστίες στους χορηγούς

Επιπλέον, ευχαρίστησε τους χορηγούς που με τη συμβολή των οποίων γίνονται κατορθωτές όλες οι δράσεις της Οργάνωσης.

Την ΟΠΑΠ ως Μέγας Χορηγός.

Τους Χρυσούς Χορηγοί και Υποστηρικτές Cyta, Unicars και Bank of Cyprus.

Τους Χορηγούς και Υποστηρικτές, Hercules, Psaltis Auto Parts, CNP CYPRIALIFE, Alphamega και Carlsberg.

Τον Διαχρονικός υποστηρικτής και συνοδοιπόρο της ΕΑΚ, τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού.

Ο πρόεδρος της ΕΑΚ, ευχαρίστησε επίσης το ΡΙΚ για τη σημαντικότατη στήριξη στη Γιορτή Αρίστων και το Υπουργείο Παιδείας και το Υφυπουργείο Πολιτισμού για την παραχώρηση του Δημοτικού Θεάτρου.

Τιμές σε Μικαέλο Παπαδάκη

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο Ηρόδοτος Μιλτιάδους ευχαρίστησε ιδιαίτερα και τον Μικαέλο Παπαδάκη, που αποφάσισε να μην επαναδιεκδικήσει θέση στο συμβούλιο της επόμενης τριετίας και αποχωρεί μετά από δυο γεμάτες θητείες, κατά τις οποίες η προσφορά του ήταν πολύτιμη, τόσο με τις πρωτότυπες ιδέες του, όσο και με την ευφυία στον τρόπο υλοποίησής τους.

Ο μέχρι πρότινος Γ.Γ. της Οργάνωσης ευχαρίστησε τα μέλη της Συνέλευσης για τη στήριξη της υποψηφιότητάς του στις δυο προηγούμενες εκλογές και σημείωσε ότι ο λόγος της απόφασής του να μην διεκδικήσει εκ νέου θέση στο διοικητικό συμβούλιο ήταν η έλλειψη χρόνου, αλλά και για να γίνει χώρος σε νέα άτομα να προσφέρουν στην Οργάνωση. Τόνισε, ότι αν και θα είναι πλέον εκτός συμβουλίου, θα βρίσκεται δίπλα στην ΕΑΚ, βοηθώντας με κάθε τρόπο. Στον Μικαέλο Παπαδάκη απονεμήθηκε αναμνηστικό, το οποίο παρέδωσαν ο πρόεδρος Ηρόδοτος Μιλτιάδους και ο αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Σκαμπύλης.

Εξελέγησαν

Στο διοικητικό συμβούλιο συνεχίζουν οι Κωνσταντίνος Σκαμπύλης, Μάριος Χατζηστυλλής, Ανδρέας Παυλίδης, Στέλιος Στέλιου, Μαρίνα Αργυρού, Μιχάλης Αριστείδου και Αγάθη Κλωνάρη, ενώ όπως τόνισε ο πρόεδρος Ηρ. Μιλτιάδους, θα γίνει η διαδικασία για επέκταση του συμβολαίου με επιστροφή του Χρίστου Αποστολίδη, ο οποίος είχε αποσύρει την υποψηφιότητά του την τελευταία στιγμή για να αποφευχθούν αρχαιρεσίες για τα επτά επαγγελματικά μέλη. Το Άρθρο 14.Ε του Καταστατικού περί διεύρυνσης του Δ.Σ., το οποίο προστέθηκε το 2019, επιτρέπει στο Δ.Σ. τη διεύρυνση του Δ.Σ. κατά δύο άτομα. Την ίδια πρόθεση για το Δ.Σ. εξέφρασε και ο Χάρης Μιλτιάδους, ο οποίος επίσης απέσυρε την υποψηφιότητα του την τελευταία στιγμή.

Για τη θέση του εκπροσώπου των Μη Επαγγελματικών μελών στο Δ.Σ. διεξάχθηκε ψηφοφορία με τον Κυριάκο Κτωρίδη να διατηρεί τη θέση του, με τον ανθυποψήφιο του Ανδρέα Λαζανίτη να αποτελεί τον επιλαχών για τη θέση. Ο ίδιος ο κ. Λαζανίτης συγχάρηκε τον κ. Κτωρίδη για την εκλογή του και έθεσε εαυτόν στη διάθεση της ΕΑΚ για οποιαδήποτε βοήθεια, ανεξάρτητα από τη μη εκλογή του. Κάτι που ζήτησε και ο πρόεδρος της ΕΑΚ από τον Ανδρέα Λαζανίτη, σε παρέμβαση του πρώτου, μετά την εκλογή.

Εκλογές επιτροπών

Τη Γενική Συνέλευση προέδρευσε ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΑΚ, Παναγιώτης Φελλούκας, με μέλη του προεδρείου, όπως εξελέγησαν από τη Γ.Σ., οι Σάββας Πηλακούτας, Χάρης Μιλτιάδους και Δήμητρα Νικολάου.

Στα πλαίσια της εκλογικής γενικής συνέλευσης, εξελέγη με βάση το Άρθρο 22, το τριμελές Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΑΚ, με τον Πανίκο Τίτα να συνεχίζει ως πρόεδρος και ως μέλη οι Δημήτρης Δημητρίου και Μιχάλης Γαβριηλίδης. Στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο εξελέγησαν να συνεχίσουν οι νομικοί σύμβουλοι της ΕΑΚ, Γιάννης Ιωάννου και Μιχάλης Ιωάννου.

Με βάση το άρθρο 20, στη διμελής Εξελεγκτική Επιτροπή, συνεχίζει ο Γιαννάκης Κούρας, με τον Κώστα Πραξιτέλους ως δεύτερο μέλος.

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης ο γενικός γραμματέας, Μικαέλο Παπαδάκης, ανακήρυξε τους Ανδρέα Απόστρατο και Κυριάκο Αποστόλου σε τακτικά μέλη, αφού έχει συμπληρωθεί η δοκιμαστική τους περίοδος, όπως προβλέπεται στο καταστατικό.

Ο ταμίας της ΕΑΚ, Μάριος Χατζηστυλλής, προχώρησε στον οικονομικό απολογισμό, με την ΕΑΚ να εμφανίζει πλεονασματικούς προϋπολογισμούς για το 2021 και το 2022 και ισολογισμένο το 2023, λόγω των εορτασμών για τα 50άχρονα.

Κατατέθηκαν αρκετές εισηγήσεις από τα μέλη, στη διάρκεια της συζήτησης στο Δ.Σ., τα οποία θα εξεταστούν από το Δ.Σ.

Παρών στη Συνέλευση ήταν και ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ), κ. Γιώργος Φράγκος, που έστειλε μήνυμα από το βήμα για εγγραφή των μελών και στην ΕΣΚ ώστε να ισχυροποιηθεί η δύναμη του συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσιογράφων, στην οικογένεια των οποίων ανήκουν και οι αθλητικογράφοι. Παρέμβαση στη συνέλευση έκανε και ο κ. Λάζαρος Ιακώβου, λειτουργός της CNP CYPRIALIFE και πρώην ποδοσφαιριστής, ο οποίος παρουσίασε στα μέλη το αποταμιευτικό σχέδιο που λειτουργεί εδώ και μερικά χρόνια, προς όφελος των ποδοσφαιριστών, διαιτητών, προπονητών και αθλητικογράφων.

Μετά το τέλος της συνέλευσης, η ΕΑΚ δεξιώθηκε τους παρευρισκόμενους στον εσωτερικό χώρο του Ολυμπιακού Μεγάρου, με μπουφέ που ετοιμάστηκε από τον σεφ Αβραάμ Σαββίδη.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τα τελειωτικά... κτυπήματα δεν είναι μακριά

Τα τελειωτικά... κτυπήματα δεν είναι μακριά

Τα τελειωτικά... κτυπήματα δεν είναι μακριά

Μικρό το μπάτζετ αλλά μεγάλες οι απαιτήσεις στην Ένωση

Μικρό το μπάτζετ αλλά μεγάλες οι απαιτήσεις στην Ένωση

Μικρό το μπάτζετ αλλά μεγάλες οι απαιτήσεις στην Ένωση

Ανηφόρισε για τα βουνά ο Απόλλωνας και τα.... ζόρια τώρα αρχίζουν!

Ανηφόρισε για τα βουνά ο Απόλλωνας και τα.... ζόρια τώρα αρχίζουν!

Ανηφόρισε για τα βουνά ο Απόλλωνας και τα.... ζόρια τώρα αρχίζουν!

ΒΙΝΤΕΟ: Το... περπάτημα, οι οδηγίες και το βλέμμα Παπασταύρου

ΒΙΝΤΕΟ: Το... περπάτημα, οι οδηγίες και το βλέμμα Παπασταύρου

ΒΙΝΤΕΟ: Το... περπάτημα, οι οδηγίες και το βλέμμα Παπασταύρου