Ομόνοια: Ο ηγέτης και ο στρατιώτης
ΑΝΔΡΕΑΣ ΨΑΛΤΗΣ
Δημοσιευτηκε:
Από τη στιγμή που ο Φαμπιάνο ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του θέτει υποψηφιότητα να ξεκινήσει βασικός στον μεγάλο τελικό του κυπέλλου για την Ομόνοια. Το γεγονός όμως αυτό προβληματίζει τον Γιάννη Αναστασίου ο οποίος ταλαιπωρείται από το δίλημμα του... ηγέτη και εξπέρ για τελικό Βραζιλιάνου και του στρατιώτη Φράνσις Ουζόχο.
Ο Φαμπιάνο τραυματίστηκε στο παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής των πλέι οφ με τον Άρη και ο Νιγηριανός πήρε τη θέση του κάτω από τα δοκάρια καταφέρνοντας να καλύψει το κενό του πρώτου. Στα πέντε παιχνίδια που αγωνίστηκε ο Ουζόχο μετά από το ματς με τον Άρη, δέχτηκε μόλις δύο γκολ ενώ η Ομόνοια κατάφερε να κερδίσει τα τρία, έχοντας μία ισοπαλία και μία ήττα από την ΑΕΚ στην ΑΡΕΝΑ. Μάλιστα τα γκολ (2) που δέχτηκε στη Λάρνακα ήταν τα μοναδικά!
Ο Ουζόχο κατάφερε να κρατήσει το «μηδέν» στην άμυνα σε 4 ντέρμπι, σε κύπελλο και πρωτάθλημα. Αριθμοί εξαιρετικοί για τον διεθνή πορτιέρε ο οποίος όχι μόνο δήλωσε το «παρών» όταν τον χρειάστηκε η ομάδα, αλλά έδειξε στον προπονητή του πως μπορεί να διατηρήσει τη θέση του κάτω από τα δοκάρια και στον τελικό στις 18/05. Όλα αυτά λοιπόν κάνουν τον προπονητή της Ομόνοιας να σκέφτεται διπλά και τριπλά να αλλάξει τον τερματοφύλακα του μεγάλου ραντεβού με την Πάφος.
Από την άλλη ο Φαμπιάνο μπορεί στα μεγάλα παιχνίδια να γίνει καθοριστικός ενώ δεδομένα αποτελεί τη μεγάλη δύναμη των πρασίνων εάν και εφόσον το κύπελλο κριθεί στα πέναλτι. Όπως έκανε και προ διετίας κόντρα στον Εθνικό. Η αλήθεια είναι πάντως πως ο Αναστασίου είναι πολύ δίκαιος με τους ποδοσφαιριστές του. Έχοντας επίσης μία πιο ξεκάθαρη εικόνα από εμάς, καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε δύο πολύ καλούς τερματοφύλακες για το παιχνίδι του ΓΣΠ.
