ΑΕΚ: Αναζητούν τον πέμπτο προπονητή επί προεδρίας Καραπατάκη

ΓΗΠΕΔΟ

Δημοσιευτηκε:

ΑΕΚ: Αναζητούν τον πέμπτο προπονητή επί προεδρίας Καραπατάκη

Τον πέμπτο προπονητή κατά τη διάρκεια της πενταετούς θητείας του στον προεδρικό θώκο της ΑΕΚ ψάχνει πλέον ο Άντρος Καραπατάκης

Τον πέμπτο προπονητή κατά τη διάρκεια της πενταετούς θητείας του στον προεδρικό θώκο της ΑΕΚ ψάχνει πλέον ο Άντρος Καραπατάκης μετά το διαζύγιο με τον Ιμανόλ Ιδιάκεθ.


Ο ισχυρός άνδρας των Λαρνακέων, επί της προεδρίας του οποίου η ΑΕΚ γνώρισε τις μεγαλύτερες επιτυχίες της σύγχρονης ιστορίας της και καθιερώθηκε στους μεγάλους του κυπριακού ποδοσφαίρου, συνεργάστηκε μέχρι σήμερα με τέσσερις προπονητές (δεν συμπεριλαμβάνουμε τους υπηρεσιακούς), τρεις ισπανόφωνους κι έναν Κύπριο, ενώ την ίδια περίοδο συνεργάστηκε ταυτόχρονα με δύο τεχνικούς διευθυντές, επίσης ισπανόφωνους, τον Τσάβι Ρόκα και τον Άντερ Μουρίγιο.


Ο Καραπατάκης ανέλαβε την προεδρία του σωματείου της Λάρνακας τον Δεκέμβριο του 2014, σε μια εποχή που η ομάδα αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και υποχρεώθηκε να προχωρήσει, τότε, σε πωλήσεις βασικών ποδοσφαιριστών της, ώστε να εισρεύσει «ζεστό» χρήμα στα ταμεία.


Νικολάου ο πρώτος


Ο πρώτος προπονητής με τον οποίο συνεργάστηκε ο Άντρος Καραπατάκης ήταν ο Φλώρος Νικολάου, ο οποίος είχε προηγουμένως αντικαταστήσει τον Ελλαδίτη Δημήτρη Ελευθερόπουλο που είχε ξεκινήσει με την ομάδα τη σεζόν 2013-14.


Εκείνη την περίοδο η ΑΕΚ τερμάτισε στην 8η θέση, στη χειρότερη θέση που κατέλαβε από τη χρονιά που επέστρεψε από τη Β’ Κατηγορία (2010-11), αλλά με σαφώς πιο αδύναμο ρόστερ σε σύγκριση με αυτό που διέθετε η ομάδα τα αμέσως επόμενα χρόνια.


Ο άγνωστος Κρίστιανσεν


Τη διετία 2014-2016 ο Καραπατάκης εμπιστεύτηκε τις τύχες της ομάδας στον άσημο, τότε, Τόμας Κρίστιανσεν. Ο ισπανόφωνος προπονητής, με καταγωγή από τη Δανία, κατάφερε να οδηγήσει την ΑΕΚ δύο φορές στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα.


Τον Μάιο του 2016 επήλθε το διαζύγιο με τον Κρίστιανσεν (οι δύο πλευρές χώρισαν όχι υπό τις καλύτερες συνθήκες) και στα τελευταία παιχνίδια εκείνης της περιόδου την ομάδα κοούτσαρε ο Δημήτρης Δημητρίου ως υπηρεσιακός προπονητής.


Ιδιάκεθ - Ιραόλα - Ιδιάκεθ


Τη σεζόν 2016-17 ανέλαβε τα ηνία ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ, ο οποίος μετά από μια πετυχημένη σεζόν (πάλι η ΑΕΚ τερμάτισε 2η) συνέχισε και την επόμενη χρονιά (2017-18). Στη δεύτερη θητεία του η ομάδα τερμάτισε τέταρτη, αλλά κατέκτησε το κύπελλο.


Παρά την κατάκτηση του τίτλου έπειτα από 14 ολόκληρα χρόνια, ο Ιδιάκεθ κούνησε μαντίλι στην «ΑΕΚ Αρένα» και τη θέση του πήρε, με απόφαση του τεχνικού διευθυντή Άντερ Μουρίγιο (ο οποίος επίσης για πρώτη χρονιά αναλάμβανε το συγκεκριμένο πόστο αντικαθιστώντας τον Τσάβι Ρόκα), ο νεαρός και άπειρος Αντόνι Ιραόλα.


Ο μόλις 36 ετών προπονητής κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα στους ομίλους του Europa League το καλοκαίρι του 2018, ωστόσο η πορεία της στο πρωτάθλημα από ένα σημείο και έπειτα δεν ήταν ικανοποιητική. Το διαζύγιο επήλθε τον Ιανουάριο του 2019 και τον ίδιο μήνα ο Ιδιάκεθ επέστρεψε στον κιτρινοπράσινο πάγκο.


Υπό την τεχνική ηγεσία του Βάσκου, στη δεύτερη θητεία του στην «Αρένα», η ΑΕΚ είχε εκπληκτική πορεία στο δεύτερο μισό του περσινού πρωταθλήματος, καταφέρνοντας να τερματίσει ξανά στη 2η θέση. Ωστόσο, τα πράγματα φέτος δεν εξελίχθηκαν όπως όλοι στο κιτρινοπράσινο στρατόπεδο θα ανέμεναν.

Κατηγορίες