AEK: Καιρός να δείξει αντίδραση, λιγότερα προβλήματα με Απόλλωνα
ΓΗΠΕΔΟ
Δημοσιευτηκε:

Μετά από δύο συνεχόμενες ήττες η λαρνακιώτικη ομάδα αγωνίζεται με την πλάτη στον τοίχο και θέλει μόνο τη νίκη
Την πρώτη της φετινή νίκη σε ντέρμπι θα επιδιώξει την Κυριακή η ΑΕΚ σε βάρος του Απόλλωνα, στο Τσίρειο.
Μπορεί τα υφιστάμενα δεδομένα (κυρίως η αγωνιστική κατάσταση των δύο αντιπάλων) να είναι εις βάρος της ομάδας της Λάρνακας, ωστόσο οι κιτρινοπράσινοι παίζουν πλέον με την πλάτη στον τοίχο και δεν έχουν άλλη επιλογή από το να κυνηγήσουν το διπλό, προκειμένου να αρχίσουν να καλύπτουν σιγά σιγά το χαμένο έδαφος από τις απώλειες των προηγούμενων αγωνιστικών.
Η ΑΕΚ προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες και τυχόν τρίτη σερί αποτυχία όχι μόνο θα την απομακρύνει από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη, αλλά ενδεχομένως να τεθεί σε κίνδυνο και η παρουσία της στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας.
Στην ΑΕΚ δεν θέλουν, σε καμιά περίπτωση, να επαναληφθεί το περσινό μαρτύριο του Δεκέμβρη, όταν η ομάδα σε τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος γνώρισε τρεις ήττες, από Παραλίμνι, Πάφο και Σαλαμίνα (εντός), καταφέρνοντας ν’ αποσπάσει μόνο μία ισοπαλία από τον Απόλλωνα εντός έδρας (3-3).
Ήταν, τότε, που η ΑΕΚ (με τον Άντονι Ιραόλα στον πάγκο) άρχισε να χάνει πολύτιμο έδαφος κι έμεινε αρκετά πίσω από την κούρσα του πρωταθλήματος. Φέτος, όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, δεν γίνεται λόγος για πρωτάθλημα με βάση την εικόνα και τις αδυναμίες που παρουσιάζει η ομάδα από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου.
Εφόσον, όμως, δεν συνέλθει γρήγορα κι επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών, τότε θα κινδυνέψει να χάσει ακόμα και την 6 η θέση, σενάριο που θα είναι καταστροφικό για ολόκληρο το οικοδόμημα της ΑΕΚ. Η αρχή για επιστροφή στις επιτυχίες θα πρέπει να γίνει στη Λεμεσό, παρά τον τεράστιο βαθμό δυσκολίας που κρύβει η συνάντηση αυτή.
Να θυμίσουμε, ότι πέρσι, στις δύο επισκέψεις της στο Τσίρειο με αντίπαλο τον Απόλλωνα, η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει θετικά αποτελέσματα.
Ισοπαλία 3-3 (Καταλά, Γιάννου, Τρουγιόλς) για την 13η αγωνιστική της κανονικής περιόδου και νίκη 2-1 (και τα δύο γκολ ο Τρουγιόλς) στο πλαίσιο της 9 ης αγωνιστικής των πλέι οφ.
Λιγότερα προβλήματα
Εφόσον δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο αγωνιστικό πρόβλημα μέχρι την τελευταία προπόνηση το ερχόμενο Σάββατο (κάτι που δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο στη φετινή ΑΕΚ), τότε οι Λαρνακείς θα εκστρατεύσουν στη Λεμεσό με τις λιγότερες δυνατόν απουσίες σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια πρωταθλήματος.
Δεδομένες είναι μόνο οι απουσίες των Ακοράν και Σπόλιαριτς. Ο τελευταίος αναμένεται να επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Με την επιστροφή των Ραούλ, Γκαρσία και Φιόλιτς που εξέτισαν τις τιμωρίες τους, ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ θα έχει περισσότερες επιλογές στη διάθεσή του σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα κόντρα στην Ανόρθωση κι έτσι θα μπορεί να καταστρώσει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα τα πλάνα του.
Ερωτηματικό αποτελεί το σύστημα με το οποίο θα παρατάξει την ομάδα ο Ιδιάκεθ, κατά πόσο δηλαδή θα διατηρήσει το σύστημα με τέσσερις αμυντικούς (το οποίο εφάρμοσε κόντρα στην Ανόρθωση) ή θα επαναφέρει το σύστημα με τρία στόπερ.
Το ευτύχημα για τον Βάσκο κόουτς είναι ότι είναι, ίσως, για πρώτη φορά φέτος που έχει διαθέσιμους όλους τους αμυντικούς του
ποδοσφαιριστές, τους Γκονζάλεθ, Τρουγιόλς, Μοισόφ, Τάντι, Γκαρσία και Θ. Ιωάννου.
