Απόλλων-ΑΠΟΕΛ: Πάθος, ένταση, αμφισβητούμενες φάσεις και τελικά συμβιβασμός
ΓΗΠΕΔΟ
Δημοσιευτηκε:

Όσα έγιναν στο ντέρμπι του Τσιρείου για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος
Σε ένα ντέρμπι με μπόλικο σασπένς, Απόλλωνας και ΑΠΟΕΛ έμειναν στο ισόπαλο αποτέλεσμα 1-1, στον αγώνα του Τσιρείου που έκλεισε την αυλαία της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.
Οι γαλαζοκίτρινοι προηγήθηκαν στο 54’ με τον Γιώργο Μερκή και ο Απόλλωνας έφερε το παιχνίδι στο 87’ με τον Γκακπέ.
Οι γηπεδούχοι που κατέγραψαν 11 τελικές έναντι 8 των φιλοξενουμένων - αμφότερες είχαν από πέντε στο στόχο - έφθασαν τους 11 βαθμούς, ενώ η ομάδα της Λευκωσίας έφθασε τους 14.
Η εξέλιξη του αγώνα.
Στο 5' ο Απόλλωνας έφτιαξε την πρώτη ευκαιρία, με τον Παπουλή να βγάζει μόνο τον Γκακπέ, ο οποίος πραγματοποίησε το πλασέ, με τον Μπέλετς να βγαίνει νικητής. O ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να απαντήσει με προσπάθειες των Τάμαρι (7') και Βιντιγκάλ (9'), όμως η ομάδα της Λεμεσού στο 10' έφτιαξε άλλη μία μεγάλη ευκαιρία με τον τερματοφύλακα των γαλαζοκιτρίνων με διπλή απόκρουση να μαζεύει την μπάλα στο σουτ του Χάμπου.
Στο 19' ο Βιντιγκάλ επιχείρησε ένα σουτ, το οποίο μάζεψε εύκολα ο Μολ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Μιχαήλοβιτς στο 22΄.
Ο Απόλλωνας απείλησε εκ νέου στο 24', με τον Ζοάο Πέδρο να κάνει σέντρα και ο Παπουλής με γυριστό σουτ να στέλνει την μπάλα ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Μπέλετς, ενώ δύο λεπτά αργότερα (26') ο Μολ απογειώθηκε και να διώξει την κεφαλιά που έπιασε ο Πάβλοβιτς.

Στο 42' οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα με ωραία συνεργασία έφθασαν την μπάλα μέχρι τα καρέ του ΑΠΟΕΛ και ο τελικός αποδέκτης, Παπουλής, μετά τη σκαφτή σέντρα του Περέιρα, προσπάθησε να τσιμπήσει την μπάλα, όμως ο Μπέλετς δήλωσε ξανά έτοιμος και δεν κινδύνεψε η εστία του.
Ο Απόλλωνας ζήτησε πέναλτι στο 44' σε μαρκάρισμα του Μερκή στον Αγκίρε και σύμφωνα με την επαναληπτική προβολή ο αμυντικός των γαλαζοκιτρίνων χτυπά χαμηλά στο πόδι τον παίκτη του Απόλλωνα και θα έπρεπε ο διαιτητής να δείξει την άσπρη βούλα.

Το σκορ άνοιξε στο 54' από τον ΑΠΟΕΛ, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Βιντιγκάλ ο Μολ έκοψε την μπάλα όμως στην επαναφορά ο Μερκής από κοντά την έσπρωξε στα δίχτυα για να γίνει το 1-0.
Αρνήθηκε να πανηγυρίσει το τέρμα κατά του Απόλλωνα ο Μερκής
Δύο λεπτά αργότερα οι γαλαζοκίτρινοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, με το σουτ του Άλεφ στο 56' να σταματά στο δοκάρι.
Η πρώτη αντίδραση για τον Απόλλωνα ήρθε στο 70΄ με την εκτέλεση φάουλ από τον Γιαννιώτα να φεύγει ελάχιστα έξω. O ίδιος παίκτης προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Μπέλετς στο 75', όμως και πάλι το σουτ του ήταν άστοχο.
Η ομάδα της Λεμεσού αύξησε την πίεση της προς την εστία του ΑΠΟΕΛ και στο 85' διεκδίκησε πέναλτι σε κράτημα του Βούρο πάνω στον Καρ, με το διαιτητή να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Οι γαλάζιοι τελικά βρήκαν τη λύση για να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα στο 87', όταν ο Αγκίρε κατέβασε με το κεφάλι στον Γκακπέ, ο οποίος με σουτ από πλάγια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Mπέλετς για να γίνει το 1-1.
Σκόρερ: 87' Γκακπέ / 54' Μερκής
Κίτρινες: 27' Παπουλής, Μάρκοβιτς / 38' Σόουζα, 57' Βούρος, 68' Άλεφ, 89' Ιωάννου
Συνθέσεις:
Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Μολ, Πέδρο, Γιούστε, Σάλαϊ (70' Ζελάγια), Αγκίρε, Κυριάκου, Μάρκοβιτς, Περέιρα (56' Γιαννιώτας), Ενσούε, Παπουλής (80' Καρ), Γκακπέ.
ΑΠΟΕΛ (Τόμας Ντολ): Μπέλετς, Βούρος, Μερκής, Σάβιτς, Μιχαΐλοβιτς, Ιωάννου, Άλεφ, Σόουζα, Βιντιγκάλ (85' Εφραίμ), Τάμαρι (80' Mπέζιακ), Πάβλοβιτς (71' Μάτιτς)
Διαιτητής: Λούκας Σωτηρίου
