8η αγωνιστική: Στα ψηλά το ενδιαφέρον, ντέρμπι αποδείξεων στο ΓΣΠ

Δημοσιευτηκε:

8η αγωνιστική: Στα ψηλά το ενδιαφέρον, ντέρμπι αποδείξεων στο ΓΣΠ

Ωρα βαθμολογικών ανακατατάξεων στα ψηλά δώματα της βαθμολογίας μπορεί να σημάνει στο σαββατιάτικο πρόγραμα της όγδοης αγωνιστικής

Ωρα βαθμολογικών ανακατατάξεων στα ψηλά δώματα της βαθμολογίας μπορεί να σημάνει στο σαββατιάτικο πρόγραμα της όγδοης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το πρωτάθλημα Cyta και βρίσκει δύο πρωτοπόρους να κονταροχτυπιούνται μεταξύ τους με φόντο την κορυφή.


Η πρώτη φετινή μονομαχία ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΚ φιλοξενείται απόψε στο ΓΣΠ (18:00) και από την έκβασή της θα προσδιοριστεί η προοπτική των δύο αντιπάλων σε ένα μαραθώνιο που είναι πολύ μακρύς και ανηφορικός για όλους.


Κόντρα σε μια ομάδα, που παραδοσιακά αντιμετωπίζει αρκετές δυσκολίες, οι γαλαζοκίτρινοι του Τόμας Ντολ θα επιδιώξουν την πέμπτη διαδοχική τους νίκη που είτε θα τους διατηρήσει στο κατόπι της Ανόρθωσης είτε θα τους ανεβάσει στο ψηλότερο σκαλοπάτι σε τυχόν στραβοπάτημα της «Κυρίας» (σ.σ αγωνίζεται αύριο με αντίπαλο τον Ολυμπιακό).


Συνάμα, το αποψινό ντέρμπι για τους πρωταθλητές Κύπρου αποτελεί και ένα τεστάρισμα δυνάμεων ενόψει του κρίσιμου ραντεβού με την Καραμπάχ στη Λευκωσία (7/11) για τους ομίλους του Europa League.


Στη λαρνακιώτικη ομάδα, από την άλλη, το μυαλό έχει θολώσει καθώς στα τελευταία δύο παιχνίδια της υπέστη βαθμολογικές απώλειες, με τον Ιμανόλ Ιδιάκεθ να βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα για την αδυναμία διόρθωσης του αλλοπρόσαλλου αγωνιστικού προσώπου.


Βεβαίως, η φετινή πορεία των κιτρινοπράσινων χαρακτηρίζεται από κραυγαλέα αναξιοπιστία, γι' αυτό καλούνται να βρουν αγωνιστική σταθερότητα και το μέταλλο που θα τους δώσει τη δυνατότητα να ανταγωνισθούν τους μνηστήρες του τίτλου.


Σε ένα εξίσου ενδιαφέρον παιχνίδι, του οποίου η σέντρα είναι προγραμματισμένη μια ώρα αργότερα (19:00) στο Δασάκι, η Ομόνοια φιλοξενείται από την ομάδα-έκπληξη του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής, τον Εθνικό Άχνας.


Οι «τριφυλλοφόροι», που περπατούν σε τεντωμένο σχοινί, επιζητούν εναγωνίως τρίποντο ψυχολογίας και ανασυγκρότησης, με την προσδοκία ότι ο Χένινγκ Μπεργκ τούτη τη φορά θα βρει αντίδοτο στις έξυπνες τακτικές των αντιπάλων.


Στον αντίποδα, οι Αχνιώτες, δείχνουν υπό την καθοδήγηση του Γιώτη Εγκωμίτη την αναγκαία ωριμότητα να αποκτήσουν βαρύνοντα ρόλο για διάκριση στο φετινό μαραθώνιο και τίποτα δεν μπορεί να προβλεφθεί για τον τελικό νικητή.


Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις:


Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου
Δόξα Κατωκοπιάς - Νέα Σαλαμίνα 0-0

Σάββατο, 2 Νοεμβρίου
18:00 ΑΠΟΕΛ - ΑΕΚ (Cablenet)
19:00 Εθνικός Άχνας - Ομόνοια (Cytavision Sports 1)

Κυριακή, 3 Νοεμβρίου
17:00 ΕΝΠ - Απόλλων (Cytavision Sports 1)
18:00 Ανόρθωση - Ολυμπιακός (Cablenet)

Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου
19:00 ΑΕΛ - Πάφος F.C. (Cytavision Sports 1)