Έπαιξε με τη φωτιά αλλά πήρε «δώρα» και δεν... κάηκε ο ΑΠΟΕΛ
ΓΗΠΕΔΟ
Δημοσιευτηκε:

Στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, ο ΑΠΟΕΛ φιλοξενεί τη Δόξα στο ΓΣΠ
Σε ένα κακό παιχνίδι με λίγες φάσεις κι ελάχιστο κόσμο (3.649 εισιτήρια), ο ΑΠΟΕΛ έπαιξε ακριβώς όσο χρειαζόταν για να πάρει το τρίποντο, επικρατώντας με 2-0 της Δόξας, στον αγώνα που διεξήχθη στο ΓΣΠ για την 6η αγωνιστική.
Αμφότερα τα γκολ των γαλαζοκιτρίνων ήρθαν από τραγικά λάθη των παικτών της προσφυγικής ομάδας, με τον Χαλένιους στο 20' να εκμεταλλεύεται αυτό του Ντερβίτ και τον Πάβλοβιτς στο 88' να λέει «ευχαριστώ» στον Παρασκευά.
ΑΠΟΕΛ-Δόξα: Το τραγικό λάθος του Ντερβίτ και το γκολ του Χαλένιους (video)
ΑΠΟΕΛ-Δόξα: Δεύτερη γκάφα, δεύτερο γκολ (video)
Δεν ικανοποίησαν με την απόδοσή τους οι γαλαζοκίτρινοι, που συνεχίζουν τις... χαμηλές πτήσεις, πέντε μέρες πριν από το παιχνίδι στο Μπακού με την Καραμπάχ για το Europa League. Μάλιστα, στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο και ενόσω το σκορ ήταν στο 1-0, κινδύνεψαν με ισοφάριση, με τη Δόξα να χάνει δύο σπουδαίες ευκαιρίες (οι πρώτες της στον αγώνα) με τους Ίταλο (δανεικός από τον ΑΠΟΕΛ) και Καλό.
Έστω κι έτσι, πάντως, οι πρωταθλητές διατήρησαν το «απόλυτο» φτάνοντας τις τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια («χρωστάνε» τρία ματς), την ώρα που η ομάδα της Κατωκοπιάς παρέμεινε στον βυθό με δύο βαθμούς σε έξι αγώνες.
Τραυματίας αποχώρησε ο Γκέντσογλου, που στο 14' κτύπησε σε μια σύγκρουση με τον Βάτερμαν, προσπάθησε να συνεχίσει αλλά δεν μπόρεσε και στο 31' αντικαταστάθηκε από τον Άλεφ. Εκτός αποστολής λόγω προβλήματος είχε μείνει ο Μπέλετς.
Η εξέλιξη του αγώνα...
Mισό λεπτό χρειάστηκε να περάσει για να δούμε την πρώτη τελική προσπάθεια, με τον Τάμαρι να σουτάρει εκτός περιοχής αλλά να μην ανησυχεί τον πρώην ΑΠΟΕΛίστα Παρασκευά. To δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε πάντως χωρίς κάποια καλή φάση αφού και η πρώτη τελική της Δόξας, με την εκτέλεση φάουλ του Μπραμπίγια στο 10', δεν έφερε αποτέλεσμα.
Έστω κι αν ο ΑΠΟΕΛ έδειχνε να αδυνατεί να γίνει απειλητικός, στο 20ό λεπτό κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Ντερβίτ έκανε τραγικό λάθος στην άμυνα καθώς πήγε να ντριμπλάρει τον Χαλένιους, ο Σουηδός έκλεψε την μπάλα, βρέθηκε σε τετ-α-τετ με τον Παρασκευά και πλάσαρε εύστοχα για το 1-0!
Οι γαλαζοκίτρινοι συνέχισαν πάντως και μετά το γκολ τους να δυσκολεύονται να μπουν στην αντίπαλη περιοχή και η επόμενη ευκαιρία τους ήρθε στο 35' με την κοντινή αλλά άστοχη κεφαλιά του Σάβιτς. Στο 39' ο Χαλένιους δεν μπόρεσε να νικήσει για δεύτερη φορά τον πορτιέρο της Δόξας, ενώ στο 42' ο Μάτιτς σούταρε έξω.
Η πρώτη ευκαιρία του δεύτερου μέρους ήρθε στο 50ό λεπτό, με το διαγώνιο πλασέ του Άλεφ να αποκρούεται με δυσκολία από τον Παρασκευά. O ρυθμός πάντως εξακολουθούσε να μην είναι καλός και οι φάσεις ελάχιστες. Η επόμενη τελική ήταν για τη Δόξα, με την άστοχη εκτέλεση φάουλ του Καρλάο στο 59', ενώ ο Βιντιγκάλ στο 64' σούταρε έξω.
Ο Γιάκολις στο 75ο λεπτό είχε καλή ευκαιρία για να διπλασιάσει τα γκολ της ομάδας του όμως το σουτ που επιχείρησε έπειτα από ωραία ενέργεια έφυγε πάνω από τα δοκάρια, με τη Δόξα στο 77' να έχει την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία, όταν ο νεοεισελθόντας Ίταλο (δανεικός από τον ΑΠΟΕΛ), έστειλε την μπάλα μόλις έξω!
Ο ΑΠΟΕΛ συνέχιζε να παίζει... με τη φωτιά κι αφού δεν «καθάριζε» τη νίκη, βρέθηκε ξανά φάτσα με την ισοφάριση, αφού ο Καλό στο 83' με κοντινή κεφαλιά βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι του Βάτερμαν!
Tελικά, οι γηπεδούχοι «κλείδωσαν» τη νίκη (2-0) στο 88', μετά από νέο τραγικό λάθος της Δόξας, αφού αυτή τη φορά ήταν ο τερματοφύλακας Παρασκευά που προσπάθησε να ντριμπλάρει και ο Πάβλοβιτς έκλεψε κι έστειλε την μπάλα στην κενή εστία.
ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιχαΐλοβιτς, Βούρος, Σάβιτς, Ιωάννου, Γκέντσογλου (31' Άλεφ), Σόουζα, Μάτιτς (70' Πάβλοβιτς), Τάμαρι (65' Γιάκολις), Βιντιγκάλ, Χαλένιους
ΔΟΞΑ: Παρασκευά, Μιντίκκης, Μουκτάρης, Ντερβίτ, Τραϊτσέφσκι, Φιντέλις (59' Μπόλιεβιτς), Μπραμπίγια (72' Ίταλο), Παπαφώτης (58' Λουίς Κάρλος), Καρλίτος, Μέσκα, Καρλάο
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βιντιγκάλ (10') / Μπραμπίγια (50')
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χρυσοβαλάντης Θεουλή