Από τα αζήτητα... πρωταγωνιστής!
Δημοσιευτηκε:

Η αλήθεια είναι ότι στον ΑΠΟΕΛ κανένας προπονητής δεν «βρήκε το κουμπί του». Εξαίρεση ο Τιμούρ Κετσπάγια τη σεζόν 2015-16. Τότε, ο Κωστάκης Αρτυματάς καθιερώθηκε στην ενδεκάδα των γαλαζοκιτρίνων κι έκανε την καλύτερή του σεζόν, συμβάλλοντας σημαντικά στην κατάκτηση του τίτλου. Όμως, ο Τιμούρ έφυγε και ο Αρτυματάς επέστρεψε στα «αζήτητα» (βλέπε πάγκο ή κερκίδα)!
* Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο ένθετο «ΓΗΠΕΔΟ»
της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» (έκδοση 4/10 Παρασκευή)
Η αλήθεια είναι ότι στον ΑΠΟΕΛ κανένας προπονητής δεν «βρήκε το κουμπί του». Εξαίρεση ο Τιμούρ Κετσπάγια τη σεζόν 2015-16. Τότε, ο Κωστάκης Αρτυματάς καθιερώθηκε στην ενδεκάδα των γαλαζοκιτρίνων κι έκανε την καλύτερή του σεζόν, συμβάλλοντας σημαντικά στην κατάκτηση του τίτλου. Όμως, ο Τιμούρ έφυγε και ο Αρτυματάς επέστρεψε στα «αζήτητα» (βλέπε πάγκο ή κερκίδα)!
Την επόμενη χρονιά, ο Αρτυματάς «γράφει» μόλις 9 συμμετοχές στη βασική ενδεκάδα και το 2017-18 παραχωρείται ως δανεικός στην Κέρκυρα όπου αγωνίζεται σε 25 αγώνες (12 στην 11άδα, 13 ως αλλαγή). Το 2018-19 επιστρέφει στον ΑΠΟΕΛ, όπου και πάλι ξεκινούν τα «βάσανα». Μετρά μόλις 5 συμμετοχές στη βασική 11άδα, ενώ την ίδια ώρα διακρίνεται σε 90λεπτες συμμετοχές στην Εθνική μας ομάδα!
Μεγάλο ταλέντο
Ο Κωστάκης Αρτυματάς έφυγε από το Παραλίμνι για τον ΑΠΟΕΛ το 2013, σε ηλικία 20 χρόνων (15/4/1993). Ήταν τότε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του κυπριακού ποδοσφαίρου. Στον ΑΠΟΕΛ, επαναλαμβάνουμε, δεν εκτίμησαν την αξία του, ή μάλλον πήγε κι αυτός θύμα της «μανίας» που υπάρχει για να μην αγωνίζονται Κύπριοι ποδοσφαιριστές, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.
Μόνο ο Τιμούρ…
Όλοι το λένε. Μόνο ο Τιμούρ Κετσπάγια εκτίμησε την αξία του Κωστάκη Αρτυματά και πόσο πολύτιμο «εργαλείο» ήταν για μια ομάδα. Στον ΑΠΟΕΛ ο Τιμούρ τον καθιέρωσε, κι όταν τρία χρόνια μετά επέστρεψε στην Ανόρθωση, κάποια στιγμή το ξεκαθάρισε στους παράγοντες της ομάδας του: «Φέρτε μου τον Αρτυματά να τελειώνουμε…».
Στις 15 Ιουλίου…
Από τη στιγμή που ο Τιμούρ επέμενε, το ίδιο έκανε και η Ανόρθωση με τον ΑΠΟΕΛ. Στο τέλος οι γαλαζοκίτρινοι αποδέχθηκαν την πρόταση της «Κυρίας» και στις 15 Ιουλίου, από το γραφείο Τύπου της Ανόρθωσης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου ανακοινώνει ότι έχει καταλήξει σε συμφωνία με τον ΑΠΟΕΛ για την απόκτηση του Κύπριου μέσου Κωστάκη Αρτυματά. Το συμβόλαιο που έχει υπογραφεί είναι διαρκείας τριών χρόνων. Πρόκειται για 26χρονο ποδοσφαιριστή, διεθνή με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ο οποίος αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή. Ο Αρτυματάς αγωνίστηκε στο παρελθόν στην Ένωση Νέων Παραλιμνίου, στον ΑΠΟΕΛ, αλλά και στην Κέρκυρα. Καλωσορίζουμε τον Κωστάκη Αρτυματά στην ομάδα μας και του ευχόμαστε όπως πανηγυρίσει μπόλικες επιτυχίες και τίτλους φορώντας τη φανέλα της Ανόρθωσης».
Τέσσερα 90λεπτα
Το ότι ο Τιμούρ Κετσπάγια πιστεύει πολύ στον Αρτυματά και το ότι ο Αρτυματάς σέβεται απόλυτα τον Τιμούρ, φάνηκε από τους πρώτους τέσσερις αγώνες της Ανόρθωσης στο πρωτάθλημα. Ο Παραλιμνίτης άσος έγραψε ήδη τέσσερα φουλ 90λεπτα. Η Ανόρθωση βρίσκεται στην κορυφή, το σύνθημα «Τιμούρ… Τιμούρ» δονεί την ατμόσφαιρα και ο Κωστάκης Αρτυματάς από τα αζήτητα γίνεται και πάλι πρωταγωνιστής δεχόμενος το θερμό χειροκρότημα της κερκίδας! Κάποια στιγμή στον ΑΠΟΕΛ, ίσως να το πουν: «Τι είχαμε και το χάσαμε!».
Μεγάλη ευφορία
Η νέα επιτυχία απέναντι στον Απόλλωνα έφερε μεγάλη ευφορία στην Ανόρθωση, η οποία ζει στιγμές περηφάνιας από άλλες εποχές. Η ομάδα εκπέμπει υγεία σε όλα τα επίπεδα, και αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο κέρδος για έναν σύλλογο που ταλαιπωρήθηκε τόσο πολύ στο παρελθόν. Η αισιοδοξία ωστόσο στα ενδότερα είναι συγκρατημένη. «Για να έχει αντίκρισμα η κάθε νίκη πρέπει να κερδίζουμε τον επόμενο αγώνα», ανέφερε στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα ο Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος συνεχάρη στους παίκτες του, πρωτίστως για την απόδοσή τους, έπειτα για την πειθαρχία που επέδειξαν και ύστερα για τη νίκη!
Πλέον η «Κυρία» είναι μπροστά σε μια νέα διακοπή, διάρκειας αυτή τη φορά 18 ημερών. Ο Τιμούρ Κετσπάγια και η ομάδα του στο τεχνικό τιμ έχουν μπροστά τους άλλη μια πρόκληση: να κρατήσουν σε εγρήγορση τους παίκτες, όσο αυτό είναι εφικτό. Είναι θετικό πως ούτε από το παιχνίδι με τον Απόλλωνα προέκυψαν αγωνιστικά προβλήματα.