Κραυγή αγωνίας από Δημήτρη Δημητρίου για το επάγγελμα του αθλητικογράφου - ΒΙΝΤΕΟ

ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS Δημοσιεύθηκε 18.11.2022
Κραυγή αγωνίας από Δημήτρη Δημητρίου για το επάγγελμα του αθλητικογράφου - ΒΙΝΤΕΟ

Έκκληση στους προέδρους της Ένωσης Αθλητικογράφων και της Ένωσης Συντακτών να κάνουν ό,τι μπορούν για να σώσουν το επάγγελμα του αθλητικού συντάκτη απηύθυνε ο Δημήτρης Δημητρίου την Πέμπτη (17/11), κατά τη βράβευσή του στα Γ' Δημοσιογραφικά Βραβεία της ΕΑΚ.

Ο επί δύο δεκαετίες (1999-2020) αρχισυντάκτης του ΓΗΠΕΔΟΥ του ΠΟΛΙΤΗ, ο οποίος βραβεύτηκε για τη σειρά ερευνών του που δημοσιεύονται στο ΓΗΠΕΔΟ για τις συμμετοχές των κυπριακών ομάδων στην Α' Εθνική την περίοδο 1967-1974, τόνισε πως το επάγγελμά χάνεται, ότι οι συνάδελφοι δεν θα αντέξουν πολύ καιρό, ενώ αναφέρθηκε και στο ΡΙΚ και στο γεγονός ότι δεν έχει αθλητικό κανάλι.

Αναλυτικά όσα είπε...

«Με την ευκαιρία αυτή θέλω να απευθύνω έκκληση τόσο στον πρόεδρο της ΕΑΚ όσο και στον πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να σώσουν το επάγγελμα του αθλητικογράφου. Το επάγγελμα του αθλητικογράφου χάνεται, διαλύεται. Οι μισθοί είναι μισθοί πείνας, δεν θα αντέξουν πολύ καιρό οι συνάδελφοι να δουλεύουν κάτω από αυτές τις συνθήκες. Θα φύγουν. Κάτι πρέπει να γίνει. Άρα πρέπει να κάνετε μια ευρεία σύσκεψη. Και το ΡΙΚ να είναι μέσα διότι δεν μπορεί το ΡΙΚ να έχει ένα κανάλι ανύπαρκτο με 0% και να μην έχει το πρώτο κρατικό αθλητικό κανάλι. Γιατί όχι; Έτσι θα σωθούν αρκετοί αθλητικογράφοι και θα έχουν κίνητρο να δουλεύουν».

Δείτε το βίντεο:

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
ΒΙΝΤΕΟ: «Καθάρισε» το ντέρμπι ο Πίττας

ΒΙΝΤΕΟ: «Καθάρισε» το ντέρμπι ο Πίττας

ΒΙΝΤΕΟ: «Καθάρισε» το ντέρμπι ο Πίττας