Πλήρης και ευέλικτη!

Για τις τέσσερις θέσεις υπάρχουν έξι πρωτοκλασάτοι αμυντικοί, τρεις νεαροί Κύπριοι κι ένας πολυθεσίτης

Τις προάλλες αναφέραμε πως αν κάποια θέση προκαλεί περισσότερη ανασφάλεια στην Ανόρθωση σε σχέση με άλλες, είναι αυτή του κεντρικού επιθετικού. Σήμερα πάμε στο άλλο… άκρο και θα σταθούμε στην πιο πλήρη γραμμή της ομάδας που, χωρίς αμφιβολία, είναι η αμυντική.

Τη στιγμή που δεν έφυγε κανείς ενδεκαδάτος παίκτης (αποχώρησε μόνο ο Εγγλέζου), προστέθηκαν δύο που θα μπορούσαν αμφότεροι να έχουν ρόλο βασικού, οι Άντερσον Κορέια (αριστερό άκρο) και Χοφχάνες Αμπαρτζουμιάν (δεξιά).

Παράλληλα ενισχύεται και το κέντρο της άμυνας, καθώς ο Βραζιλιάνος μπακ απελευθερώνει τον Σελίν που αποτελεί πλέον μια ποιοτική επιλογή, είτε για αντικαταστάτης των Σίλντεντφελντ-Βργκοτς, όταν χρειαστεί, είτε για σχήμα με τριάδα στην άμυνα. Ας δούμε όλα τα δεδομένα στην αμυντική γραμμή.

Αριστερό άκρο: Άντερσον Κορέια και (ο περσινός βασικός) Γεβγέν Σελίν θα έίναι τα πρώτα βιολιά. Πιθανότατα ο πρώτος να έχει τον κύριο λόγο, όμως δεν αποκλείεται π.χ. στα ντέρμπι να επιστρατεύεται για τη θέση ο -πιο αμυντικογενής- Ουκρανός, με εξαίρεση παιχνίδια όπου ο Τιμούρ Κετσπάγια θα προτιμά το 3-5-2, σχήμα που αναμφίβολα θα… θέλει τον Βραζιλιάνο στο «φτερό». Αν χρειαστεί άλλη λύση, θα μπορεί να τη δώσει είτε ο Πηλέας, είτε ο Μαργκάσα.

Δεξί άκρο: Πιο απλά τα πράγματα, με τον Γιώργο Γκαλίτσιο να αναμένεται να είναι και φέτος ο βασικός της θέσης, έχοντας όμως πλέον πίσω του μια επίσης πρωτοκλασάτη επιλογή, τον (αναντικατάστατο στην Εθνική Αρμενίας) Αμπαρτζουμιάν. Εναλλακτική λύση αποτελεί ο Παναγιώτης Αρτυματάς, που από δεύτερη επιλογή για δεξιός μπακ (μετά την αποχώρηση του Κοφί τον Γενάρη) γίνεται ξανά τρίτη.

Κέντρο άμυνας: Τον πρώτο λόγο θα έχουν και πάλι οι Γκόρντον Σίλντενφελντ και Μπράνκο Βργκοτς, οι οποίοι όμως θα έχουν αυτή τη φορά ανταγωνισμό από τον (σχετικά απελευθερωμένο από το αριστερό άκρο) Σελίν, ενώ οι τρεις αυτοί παίκτες θα μπορούν να συνθέσουν μια ποιοτική τριάδα σε περίπτωση εφαρμογής του 3-5-2. Οι επιλογές για τη θέση είναι συνολικά πέντε, αφού μπορούν να προσφέρουν επίσης οι Παναγιώτης Αρτυματάς και Παύλος Κορρέα.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η άμυνα των κυανολεύκων δεν είναι μόνο πλήρης αλλά και…ευέλικτη. Για τις τέσσερις θέσεις υπάρχουν έξι πρωτοκλασάτοι αμυντικοί, τρεις νεαροί Κύπριοι κι ένας πολυθεσίτης (Μαργκάσα), οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς από τον Κετσπάγια, που θα έχει το κεφάλι του ήσυχο ξέροντας πως σε περίπτωση απουσίας κάποιου μπορεί να τον αντικαταστήσει εύκολα και επάξια.