Πλάκα μας κάνετε;

Ή μας περνάνε για χαζούς, ή σίγουρα κάτι δεν καταλαβαίνουμε. Το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας, κ. Ζωή-Δωροθέα Πανά, παραχώρησε ραδιοφωνικές δηλώσεις και κλήθηκε μεταξύ άλλων να απαντήσει και στο… καυτό ερώτημα για το άνοιγμα των γηπέδων.

«Συζητήσεις γίνονται. Όσο αυτήν την περίοδο δεν επιδεινώνεται η εικόνα, τότε θα γίνει ταχύτατα η επανεκκίνηση. Έχουμε ισχυρά όπλα για αυτό. Αυτήν τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε για το πότε θα ανοίξουν τα γήπεδα», είπε χαρακτηριστικά.

Και εδώ προκύπτει το εξής: Τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα, γιατί εξαιρούνται; Γιατί προηγήθηκε το άνοιγμά τους; Και για να μην παρεξηγηθούμε, ΕΠΡΕΠΕ να ανοίξουν και πάλι οι πόρτες τους, καθώς η οικονομία πάει κατά… διαόλου. Ωστόσο, όπως έγιναν στο άψε-σβήσε πρωτόκολλα για ινστιτούτα αισθητικής, εμπορικά κέντρα, πολυκαταστήματα, τότε γιατί τα γήπεδα έμειναν σε δεύτερη μοίρα;

Είναι ίσως από τις λίγες στιγμές χαλάρωσης και ψυχαγωγίας που έμειναν λόγω πανδημίας (ούτε για έναν καφέ δεν μπορούμε να πάμε, αλλά αυτή είναι άλλη πονεμένη ιστορία). Το ποδόσφαιρο συνεχίζεται χωρίς κόσμο που θα μπορούσε να καθίσει με αποστάσεις στις κερκίδες και να βλέπει την ομάδα του.

Με μάσκα; Με μάσκα. Με αποστάσεις; Με αποστάσεις. Σκέψου το, γίνεται! Αφού είπαμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, ας το κάνουμε συλλογικά, χωρίς… εξαιρέσεις.