Πίστη και ελπίδα για το μεγάλο θαύμα

Στο ποδόσφαιρο γίνονται θαύματα, και ένα τέτοιο θα ψάξει η Ομόνοια την προσεχή Τρίτη στο ΓΣΠ στον επαναληπτικό με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Σαφώς η πλάστιγγα της πρόκρισης μετά το 2-0 της κροατικής ομάδας έγειρε προς το μέρος της, αλλά δεν έδειξε πως αποτελεί μεγαθήριο. Ως εκ τούτου, με σοβαρότητα, αλλά κυρίως αποτελεσματικότητα, το συγκρότημα του Χένινγκ Μπεργκ μπορεί να ελπίζει. Αναμφίβολα όμως απαιτείται μεγάλη υπέρβαση και θα πρέπει όλα να γίνουν τέλεια ώστε να επιτευχθεί η ανατροπή.

Σαφώς για να έρθει η ήττα στο πρώτο παιχνίδι έγιναν λάθη ή δεν έγιναν σωστά κάποια πράγματα. Η εικόνα όμως που έβγαλε η Ομόνοια σε γενικές γραμμές κρίνεται ικανοποιητική. Ειδικά στο πρώτο μέρος είχε άριστη τακτική και μπορούσε να βρει και τον δρόμο προς τα δίχτυα. Αν εξαιρεθούν τα στημένα, τομέας που η Ντιναμό είναι πολύ καλή, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα.

Και στο δεύτερο μέρος όμως που δέχθηκε τα δύο γκολ πλήρωσε απλά δύο στιγμές αδράνειας, ενώ μέτρησε και η ποιότητα του Μάγερ που σκόραρε το πρώτο και σέρβιρε το δεύτερο. Οι λεπτομέρειες είναι όμως που κάνουν τη διαφορά και σε αυτές η Ντιναμό υπερίσχυσε. Ήταν ελάχιστες μεν, αλλά έπαιξαν τον ρόλο τους.

Ο Χένινγκ Μπεργκ στον επαναληπτικό ενδεχομένως να αλλάξει πρόσωπα αλλά όχι σχηματισμό. Ο Φώτης Παπουλής το πιθανότερο σενάριο είναι πως θα πάρει φανέλα βασικού, όπως και ο Μαρίνος Τζιωνής, για να δώσουν γρηγοράδα στην επίθεση. Σε αυτό μειονέκτησε η Ομόνοια στον αγώνα της Τρίτης. Ήταν αργή και προβλέψιμη.