Πιστεύει στις δυνατότητές τους

Μόνο δύο χιλιάδες ευρώ πρόστιμο πλήρωσε  η ΑΕΚ στο πλαίσιο του κανονισμού της ΚΟΠ για τη χρησιμοποίηση τουλάχιστον δύο Κυπρίων στη βασική ενδεκάδα. Το πρόστιμο επιβλήθηκε στους Λαρνακείς για τον αγώνα της 2ης αγωνιστικής εναντίον της Ομόνοιας, στον οποίο η ΑΕΚ ξεκίνησε με μόνο έναν Κύπριο στο αρχικό σχήμα, τον μέσο Ραφαήλ Μάμα.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια πρωταθλήματος, ο Νταβίντ Καταλά συμπεριέλαβε στο βασικό σχήμα της ομάδας του δύο ή τρεις Κύπριους παίκτες. Πιο συγκεκριμένα, στον αγώνα της πρεμιέρας με τη Δόξα, στην «Αρένα», βασικοί ξεκίνησαν οι Κύπρος Χριστοφόρου, Ραφαήλ Μάμας και Ανδρέας Μακρής, ενώ σαν αλλαγή αγωνίστηκε στην επανάληψη ο Κωνσταντίνος Αναστασίου.

Στο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής με την Ομόνοια, ο Μάμας ήταν στους πρώτους «11», ενώ σαν αλλαγή έπαιξαν οι Εγγλέζου και Χριστοφόρου. Στην πρώτη έξοδο της χρονιάς στην Πάφο για την 3η αγωνιστική, ο Ισπανός τεχνικός συμπεριέλαβε στο αρχικό σχήμα τους Ιωακείμ Τούμπα και Ραφαήλ Μάμα. Και στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι για την 4η αγωνιστική με τον Ολυμπιακό το κυπριακό στοιχείο αυξήθηκε, αφού βασικοί ήταν οι Τούμπας, Ναούμ και Εγγλέζου και σαν αλλαγή έπαιξαν οι Χριστοφόρου και Μάμας.

Στο θριαμβευτικό πέρασμα της ΑΕΚ από το Τσίρειο σε βάρος του Απόλλωνα, οι κιτρινοπράσινοι είχαν βασικούς τους Τούμπα, Χριστοφόρου και Μάμα και στην επανάληψη έπαιξαν σαν αλλαγή οι Εγγλέζου και Μακρής. Ο Καταλά πιστεύει στις δυνατότητες των Κυπρίων ποδοσφαιριστών του και αναμένεται ότι και στα επόμενα παιχνίδια θα τους δώσει ευκαιρίες, στο πλαίσιο της διαχείρισης όλου του έμψυχου δυναμικού που διαθέτει.

Το πρόγραμμα

Τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος μέχρι την επόμενη (3η) διακοπή του πρωταθλήματος αναμένεται να καθορίσουν, σε μεγάλο βαθμό, την πορεία και τους στόχους της ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα. Μέχρι τότε, το συγκρότημα του Καταλά θα δώσει δύο αγώνες στην έδρα του με αντιπάλους που θεωρητικά είναι στα μέτρα της, την ΠΑΕΕΚ (16/10, 17:00) και τον Εθνικό (31/10,17:00), τα οποία θεωρούνται «must win» παιχνίδια, ενώ θα έχει δύσκολες αποστολές στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» κόντρα στην Ανόρθωση (25/10, 19:00) και στο Τσίρειο εναντίον του αναμορφωμένου φέτος Άρη (06/11, 19:00). Εάν η ΑΕΚ καταφέρει σ’ αυτά τα τέσσερα παιχνίδια να έχει συγκομιδή τουλάχιστον 8 – 10 βαθμών, τότε θα μιλάμε για ομάδα ικανή να πρωταγωνιστήσει μέχρι το τέλος.