«Πιο έμπειρος ο Απόλλωνας από την Ομόνοια»

«Όταν σε βλέπει μία ομάδα φοβισμένο και πως πας για την ισοπαλία, είναι σαν τον λύκο μέσα στα πρόβατα»

Την άποψή του για τη μάχη του πρωταθλήματος κατέθεσε ο προπονητής Νικόλας Μαρτίδης, μιλώντας στον Super Sport FM.

Αν θα πάμε σε τελικό ή αν θα κριθεί σήμερα; «Νομίζω πως θα πάμε στην τελευταία αγωνιστική. Σε έναν τελικό ανάμεσα σε Ομόνοια και Απόλλωνα. Δεν μπορώ να θυμηθώ πότε έγινε ξανά δύο ομάδες που να έχουν το κίνητρο του πρωταθλήματος να αντιμετωπίζουν δύο αδιάφορες και να έχασαν πόντους. Στο τέλος της χρονιάς, οι ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο, έχουν αποκτήσει μία σταθερότητα. Έχουν το ψυχικό σθένος, την ποιότητα και το πιο βασικό από όλα, το κίνητρο για να φτάνουν στις νίκες. Η ΑΕΛ μέσα σε μία εβδομάδα έχασε και τους δύο στόχους. Αντίθετα ο Απόλλωνας βρήκε την σταθερότητα και είναι εκεί. Η Ομόνοια έχει βρει την σταθερότητα εδώ και δύο χρόνια, άσχετα αν η χρονιά πέρσι δεν ολοκληρώθηκε. Βλέπω πάντως πως την τελευταία αγωνιστική, ακόμα και αν η Ομόνοια θα παίξει για δύο αποτελέσματα, οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Όμως θεωρώ πως ο Απόλλωνας είναι πιο έμπειρος τα τελευταία χρόνια από την Ομόνοια».

Για τα δύο αποτελέσματα σε ένα παιχνίδι: «Όταν πας μόνο για τη νίκη σε ένα παιχνίδι, είναι καλύτερο από το να έχεις δύο αποτελέσματα. Η ομάδα που διεκδικεί δύο αποτελέσματα, μπορεί να περιμένει να ανοιχτεί ο αντίπαλος για να χτυπήσει. Όμως αυτό μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο και να χάσεις το παιχνίδι από μία φάση. Να παίξεις για τη νίκη, αλλά στο τέλος καλύτερα να μην χάσεις. Όταν βλέπει όμως ο αντίπαλος πως αμύνεσαι, τους ανεβαίνει η διάθεση και πιέζουν για να πάρουν τη νίκη. Όταν σε βλέπει μία ομάδα φοβισμένο και πως πας για την ισοπαλία, είναι σαν τον λύκο μέσα στα πρόβατα».

Για το ΑΕΚ-Ομόνοια: «Θεωρώ πως η Ομόνοια θα μπει από την αρχή δυνατά για να πάρει τη νίκη. Αν σκοράρει γρήγορα, θα περιμένει και τότε ίσως η ΑΕΚ να βρει χώρους για να ισοφαρίσει. Η ΑΕΚ όμως δεν έχει το κίνητρο για να πάρει τη νίκη και πιστεύω πως η Ομόνοια, εύκολα ή δύσκολο θα πάρει τη νίκη».

Για τις κάρτες: «Ένας προπονητής μπορεί να σκεφτεί να προφυλάξει έναν παίκτη από κάρτα, όμως ένας σωστός προπονητής θα πει στους ποδοσφαιριστές του πως αν χρειαστεί, ας πάρει την κίτρινη και να μην το σκεφτεί».

Για το Απόλλων-Ολυμπιακός: «Και εδώ πιστεύω πως εύκολα ή δύσκολα, ο Απόλλωνας θα πάρει το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός σκέφτεται το Κύπελλο, έχει το μυαλό του εκεί και δεν θα ρισκάρει ιδιαίτερα στο σημερινό παιχνίδι. Δεν θέλω να υποτιμήσω καμία από τις δύο ομάδες (Ολυμπιακό και ΑΕΚ), αλλά θεωρώ πως οι δύο ομάδες που έχουν ανάγκη τους βαθμούς, θα τους πάρουν».