«Πίεσε πολύ τον Φέτελ ο Λεκλέρ»

Η ταχύτητα του teammate του προβλημάτισε τον Σεμπάστιαν Φέτελ, λέει η Ferrari, όμως πιστεύουν ότι έκαναν καλά στη Σιγκαπούρη, που του έδωσαν τη νίκη! 

Στη χρονιά που μας πέρασε, ο Σαρλ Λεκλέρ έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις και πέρασε τις φιλοδοξίες όλων, με νίκες, ταχύτερους γύρους, pole positions και πολλά ακόμη. Η έλευσή του πάντως, πίεσε σημαντικά τον Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος δεν ήταν «στη φόρμα του» και αυτό, του έκανε πολύ πιο δύσκολη την κατάσταση.

«Δεν ένιωθε άνετα με το αυτοκίνητο από την αρχή της σεζόν, ειδικά στο φρενάρισμα. Ο Λεκλέρ τον πίεσε, όταν έχεις τόσο γρήγορο teammate σου προκαλεί πονοκέφαλο. Για να βελτιωθεί, έγινε πολύ αναλυτικός. Κοίταζε συνεχώς τα δεδομένα, σύγκρινε, κοίταζε που ήταν πιο αργός και που ήταν ταχύτερος. Στο πρώτο μέρος της σεζόν, είχε πίεση. 

Στο δεύτερο, νομίζω αντέδρασε πολύ καλύτερα. Η νίκη στη Σιγκαπούρη ήταν κλειδί για εκείνον, όχι μόνο ως νίκη αλλά και ως εμπιστοσύνη προς την ομάδα. Ήξερε ότι μπορεί να υπολογίσει στην ομάδα για βοήθεια αν χρειαστεί. Αλλά νομίζω ήταν το σωστό. Σωστή η επιλογή μας που τον αφήσαμε να κερδίσει» είπε ο Ματία Μπινότο, επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Ferrari.

Πηγή: gazzetta.gr