Πετεβίνος: «Είναι για να διερωτάσαι…»

Για τα νέα μέτρα του Υπουργείου Υγείας, τη διακοπή για τις Εθνικές ομάδες, τον Ουζόχο και τη συνέχεια του ΑΠΟΕΛ στο πρωτάθλημα μίλησε ο Νεκτάριος Πετεβίνος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου των γαλαζοκίτρινων στάθηκε και στον αγώνα με την Πάφος FC, την οποία χαρακτήρισε επικίνδυνη, καθότι δυσκόλεψε Ανόρθωση, Απόλλων και Ομόνοια.

Αρχικά ανέφερε: «Από τη στιγμή που κρίνεται ότι γίνεται 50% στις κλειστές αίθουσες (π.χ θέατρο), είναι για να διερωτάσαι γιατί δεν γίνεται το 33% στο γήπεδο. Αυτό είναι και το δικό μας ερώτημα που το μεταφέραμε στην ΚΟΠ, η οποία θεωρώ ότι είχε επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει νεότερο».

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Από τη στιγμή που κρίνεται θέμα βιωσιμότητας, αυτό θα έπρεπε να γίνεται και στο ποδόσφαιρο. Ειδικά από τη στιγμή που μιλάμε για ανοιχτό γήπεδο που δεν θα υπήρχε επαφή. Είναι εξίσου σημαντικό και για τα σωματεία το θέμα βιωσιμότητας, όχι μόνο για τα θέατρα τα σινεμά ή κάτι άλλο».

Αναφορικά με τον προϋπολογισμό: «Όταν γίνεται ένα πλάνο οικονομικό, γίνεται με διάφορα σενάρια. Αν μπεις ομίλους, αν πάεις μέχρι τα πλέι οφς ή αν αποκλειστείς ακόμη και από τα πλέι οφς. Η κάθε διοίκηση κοιτάζει να είναι έτοιμη για το χειρότερο σενάριο. Όλοι ξέρουν ότι αν περνούσαμε στους ομίλους θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Την ίδια ώρα όμως και αυτό το σενάριο ήταν εφικτό και συγκέντρωνε τις περισσότερες πιθανότητες, καθώς κανείς δεν σου δίνει πάντα πρόκριση στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Αυτά που πρέπει θα γίνουν για να κυλήσουν όλα ομάλα».

Σχετικά με τη διακοπή υπογράμμισε: «Όλοι οι ποδοσφαιριστές πλην του Νουχίου επέστρεψαν χθες. Θα έπρεπε να έρθει και αυτός χθες αλλά εγκλωβίστηκε χθες στην Αθήνα λόγω απεργίας. Αυτό ήταν το μόνο που ήταν εκτός πλάνου σε σχέση με τους διεθνείς. Οι προπονήσεις αναλώθηκαν σε θέματα φυσικής κατάστασης και τακτικής, με σκοπό να κερδίσουμε έδαφος με αυτό που θέλει να δει ο προπονητής στο γήπεδο».

Για τον Ουζόχο: «Ήταν και στην αποστολή με τον Ερμή. Ο τερματοφύλακας είναι μία θέση που έχει στο ψυχολογικό τομέα μία ισχυρή παράμετρο για να μπορεί να εξελιχθεί πόσω μάλλον όταν μιλάμε για ένα νεαρό ποδοσφαιριστή. Το μόνο που του λείπει είναι ο χρόνος, ωστόσο ο ίδιος ο προπονητής είναι αυτός που θα κρίνει αν είναι έτοιμος να αγωνιστεί»,

Για την Πάφος FC: «Έπαιξαν έξι αγώνες και ήταν ανταγωνιστικοί με Απόλλωνα, Ανόρθωση και Ομόνοια. Αλλά δεν έβγαλε την ίδια εικόνα στα επόμενα παιχνίδια με αποτέλεσμα να κάνει την πρώτη της νίκη με τη Νέα Σαλαμίνα με όλες τις ιδιαιτερότητες που είχε το ματς. Παίζει ανοικτά και αν συγκρίνουμε τα ματς είχε καλύτερη εικόνα με μεγάλες ομάδες. Προτιμάμε να παίζουν ανοικτά, γιατί έχουμε παίκτες με ποιότητα. Δεν είχαμε απαντήσεις με Σλόβα Λίμπερετς και Ερμή. Γενικότερα, προσδοκούμε ότι τα επόμενα τρία παιχνίδια θα παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο και θα μπορέσουμε να πάρουμε αποτέλεσμα».