Πετεβίνος: «Δεν σταματήσαμε να σκεφτόμαστε την Ευρώπη μέσω του πρωταθλήματος»

Δηλώσεις στην κάμερα της Cablenet παραχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ Νεκτάριος Πετεβίνος πριν από το νοκ-άουτ ντέρμπι κυπέλλου με τον Απόλλωνα στο ΓΣΠ, αναφερόμενος στη σημασία του αγώνα τον οποίον χαρακτήρισε ξανά τελικό, στα δημοσιεύματα με τον Ζαχίντ και τα μεταγραφικά.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι διαφορετικός θεσμός. Σήμερα στο κύπελλο… είναι αλήθεια ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο ίδιος το χαρακτήρισα τελικό, γιατί είναι τελικός. Οι αγώνες είναι μονοί και μια αναμέτρηση με τον Απόλλωνα που μπορούσε να είναι το ζευγάρι του τελικού, ακόμη και σε αυτή τη φάση δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί τελικός. Σαφώς και μας ενδιαφέρει το κύπελλο γιατί είναι μια οδός που μπορεί να μας δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο αλλά δεν σημαίνει πως σταματήσαμε να σκεφτόμαστε την οδό του πρωταθλήματος για Ευρώπη και εξάδα. Είναι ιδιαίτερη περίπτωση η σημερινή. Θέλουμε το εισιτήριο για να μείνουμε ζωντανοί στη διεκδίκηση του τίτλου».

Ούτε ο Απόλλωνας έχει τον ίδιο προπονητή όπως την τελευταία φορά, νομίζω και ο κ. Πετράκης έχει διαφορετική φιλοσοφία. Είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε την αναμέτρηση που είναι ανοιχτή σε κάθε αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει κάποιο φαβορί, δεν ξέρω αν ο Απόλλωνας έχει άλλη αντίληψη των πραγμάτων.

Θέλουμε να δώσουμε συνέχεια στο ότι η ομάδα με τον κ. Πουρσαϊτίδη κάνει μικρά και σταθερά βήματα μπροστά. Σε κάθε παιχνίδι να κάνουμε ένα μικρό βήμα προς τα μπροστά. Είμαστε ο ΑΠΟΕΛ κι όταν κάνουμε αυτό το ελάχιστο βήμα μας ανεβάζει αρκετά σκαλοπάτια σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Δεν θα σταματούμε να απαιτούμε τη βελτίωση. Πάντα πιστεύαμε ότι υπάρχει ποιότητα κι αυτό που έλειπε ήταν η σταθερότητα. Με τη Δόξα είχα πει πως ήμασταν η χειρότερη ομάδα κι όντως έτσι ήταν, δεν ήμασταν ομάδα ουσιαστικά. Δεν είναι πολύ μακριά το παιχνίδι με τη Δόξα, ήταν πριν 15 μέρες. Αυτό που μας έλειπε ήταν ένα στοιχείο που μπορούμε να πούμε ότι έχει προσθέσει ο κ. Πουρσαϊτίδης, κέρδισε τους παίκτες, έβαλε πράγματα στον αγωνιστικό χώρο».

Για Ζαχίντ, τα δημοσιεύματα και αν υπάρχει πρόταση: «Τα ίδια είχαμε και πριν τρεις και πριν πέντε και πριν επτά μέρες αλλά ο Ζαχίντ ήταν ενδεκάδα, αυτή είναι η απάντησή μου».

Για τις μεταγραφές: «Μπαίνουμε στο τελευταίο δεκαήμερο, ο προπονητής θέλει να εξαντλήσει την τετράδα των μεταγραφών κα ιπεριμένουμε τις εξελίξεις τις επόμενες μέρες».