«Περιμένουμε διευκρινήσεις από τον Κυριακίδη. Προσπαθούμε να πάρουμε άδεια, αλλά…»

Την ανακοίνωση του Θεόδωρου Κυριακίδη αλλά και την πρόθεση του να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΑΠΟΕΛ, κλήθηκε να σχολιάσει ο εκπρόσωπος Τύπου των γαλαζοκιτρίνων (Super Sport fm 104.0). Ο Νεκτάριος Πετεβίνος, πρόσθεσε παράλληλα πως η διοίκηση προσπαθεί να εξασφαλίσει ειδική άδεια ώστε να πραγματοποιηθεί κανονικά η Γενική Συνέλευση αφού υπάρχουν οι περιορισμοί για αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Αναλυτικά: «Αρχικά να πω ότι είναι δικαίωμα του κάθε μετόχου να υποβάλει υποψηφιότητα από την στιγμή που υπάρχει η Έκτακτη Γενική Συνέλευση. Αναμένουμε όλες τις λεπτομερείς όσον αφορά την Γενική Συνέλευση και κάποιές ερωτήσεις που αποστείλαμε στο Υπουργείο Υγείας για να δούμε αν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί. Ξέρουμε ότι ο κόσμος αναμένει τις 16 Μαρτίου για εκ νέου χαλαρώσεις. Όσο και να ρωτάς κανείς δεν σου απαντάει και αυτό είναι λογικό. Αναμένουμε την αξιολόγηση της κατάστασης και να πάρουμε απάντηση. Υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για παρουσία στην Γενική Συνέλευση που απλά να σας πω ότι μέχρι στιγμής υπάρχει ενδιαφέρον και προσπαθούμε να βρούμε χώρο για να φιλοξενήσει πέραν τον 500 ατόμων. Έχουμε απευθυνθεί για ψηφιακή λειτουργία. Εδώ δεν μιλάμε για εκλογές απλά, το θέμα είναι η συμμετοχή. Είναι μια Γενική Συνέλευση για να ξεκαθαρίσουν πολλά πράγματα και από πλευράς διοίκησης να απαντήσει σε κάποια πράγματα και του κόσμου που θέλει να ρωτήσει. Έχει γίνει ψηφιακά για τον Απόλλωνα αλλά με 25 άτομα. Η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων δεν ξεκίνησε ακόμη. Τώρα εμείς απαντήσαμε στον κύριο Κυριακίδη για να τοποθετηθεί γι’ αυτά που έγραψε στην ανακοίνωση του και αναμένουμε τις διευκρινήσεις του. Όλοι θεωρώ έχουν ως στόχο το καλό του ΑΠΟΕΛ. Είμαστε σε μία εποχή που πρέπει να είναι όλα ξεκάθαρα και κατανοητά στον κόσμο της ομάδας, πρέπει να ξεκαθαρίσουν όλα γι’ αυτό γίνονται τώρα δύο έλεγχοι. Είχαμε και την τοποθέτηση του κύριου Δημητρίου, έχει ξεκινήσει η δουλειά του και συνεχίζεται και όλα αυτά τα συμπεράσματα που θα βγουν θα είναι εργαλεία για μακροπρόθεσμο στόχο και σκοπό. Τώρα πρέπει να διαχωρίσουμε το αγωνιστικό και να είμαστε δίπλα στην ομάδα και το διοικητικό κομμάτι που είναι εντελώς διαφορετικό και να λειτουργούν όλοι για το καλό του ΑΠΟΕΛ. Δεν μπορώ να γνωρίζω πότε θα τοποθετηθεί ο κύριος Πετρίδης. Με βάση τις εξελίξεις που θα προκύψουν, σαφώς θα υπάρξουν τοποθετήσεις και από τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ και τους ορισμούς που θα υπάρξουν ενόψει και της Γενικής Συνέλευσης».

Για το αν μπορεί να πραγματοποιηθεί η Συνέλευση λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού: «Όταν ορίστηκε η Έκτακτη Γενική θα είχε τρεις διαφορετικές άρσεις των μέτρων γι’ αυτό ορίστηκε στις 23 Μαρτίου. Κανείς όμως δεν μπορεί να ξέρει τι θα συμβεί και τι θα αποφασίσει η κυβέρνηση. Προσπαθούμε για ειδική άδεια για να μπορέσει να διεξαχθεί η Γενική Συνέλευση με φυσική παρουσία. Από εκεί και πέρα ότι γινόταν να γίνει έγινε και πλέον αναμένουμε».