Περιμένοντας την UEFA και ψάχνοντας… παικταράδες

Στον ΑΠΟΕΛ αναμένουν τον επίσημο προγραμματισμό από την UEFA προκειμένου να χαράξουν πορεία για την ολοκλήρωση του δικού τους μεταγραφικού προγραμματισμού και την έναρξη της προετοιμασίας.

Βέβαια, περιμένοντας την ευρωπαϊκή ομοσπονδία δεν σημαίνει ότι μένουν άπρακτοι. Το αντίθετο, κινούνται σε όλα τα μέτωπα ώστε όταν έρθει η ώρα όλα να είναι έτοιμα…

Κακά τα ψέματα, ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να διαθέτει σπουδαία ταλέντα, ωστόσο τη διαφορά θα την κάνουν οι παικταράδες που θα έρθουν, κι αυτούς είναι βασικά που αναμένει ο κόσμος.

Ξεκινώντας από τη θέση του τερματοφύλακα, από τη στιγμή που έφυγε ο Μπέλετς, κάτω από τα δοκάρια ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ περιμένει κάποιον ισάξιο όσων πέρασαν από τον Αρχάγγελο τα τελευταία χρόνια (Χιώτης, Πάρντο, Βάτερμαν, Μπέλετς).

Μια άλλη θέση όπου στον ΑΠΟΕΛ θέλουν πάση θυσία να φέρουν παίκτη που θα κάνει τη διαφορά είναι αυτή του αμυντικού μέσου με ηγετικά προσόντα, όπως ήταν ο Νούνο Μοράις που λείπει τόσο πολύ. Αν υπολογίσουμε ότι ο Άλεφ πολύ δύσκολα θα επιστρέψει, τότε η ανάγκη συμφωνίας με έναν παικταρά γίνεται επιτακτική.

Λάθη σε επιλογές παικτών που θα κάνουν τη διαφορά φέτος δεν επιτρέπονται. Ούτε στον τερματοφύλακα, ούτε στον μέσο, ούτε και στον σέντερ φορ. Η θέση του κλασικού επιθετικού είναι αυτή που ταλαιπώρησε περισσότερο την ομάδα στην περσινή χρονιά, όπου κανένας από τους τέσσερις που έπαιξαν δεν πέτυχαν (Πάβλοβιτς, Χαλένιους, Ντε Βινσέντι, Σιγκούρνταρσον).

Αν υπολογίσουμε ότι ο Χαλένιους θα παραμείνει με μειωμένες αποδοχές ως δεύτερος φορ, ο πρώτος που θα έρθει θα πρέπει να θυμίζει Καβενάγκι, Πιέρο Σωτηρίου και άλλους που πέρασαν από τον Αρχάγγελο και άφησαν άριστες εντυπώσεις…

Στον Αρχάγγελο;

Μεγάλη πιθανότητα υπάρχει να γίνει για πρώτη φορά η καλοκαιρινή προετοιμασία στον Αρχάγγελο. Ένα αθλητικό κέντρο που είναι πανέτοιμο να υποδεχθεί την ομάδα δύο φορές την ημέρα για σκληρές προπονήσεις. Το κέντρο διαθέτει, εκτός από γήπεδα, αίθουσα γυμναστικής, κλειστή πισίνα και ό,τι άλλο χρειάζεται μια ομάδα για να προετοιμαστεί σωστά.