Περιμένοντας… αχτίδα ελπίδας

Ο Κετσπάγια θέλει ο παίκτης που θα αποκτηθεί να στρώσει την Ανόρθωση στον δημιουργικό τομέα

Ας μην γελιόμαστε: όποιος μεσοεπιθετικός και να αποκτηθεί, πολύ δύσκολα θα είναι σε θέση να αλλάξει μόνος του την εικόνα της Ανόρθωσης και να την… πάρει απ’ το χεράκι οδηγώντας τη στον τίτλο.

Θα μπορεί, εντούτοις, αναλόγως της ποιότητας και των ικανοτήτων του να παίξει σημαντικό ρόλο στην προσδοκώμενη βελτίωση της ομάδας, αυξάνοντας τις πιθανότητες για επίτευξη του μεγάλου στόχου.

Και για να γίνει αυτό στον μέγιστο δυνατό βαθμό, ο Τιμούρ Κετσπάγια καλείται να κάνει την καλύτερη υπό τις περιστάσεις επιλογή και να την κάνει… γρήγορα, καθώς ο χρόνος πιέζει.

Απέχουμε τέσσερις μέρες από τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου και ο Γεωργιανός κόουτς δεν έχει καταφέρει ακόμη να φτάσει στο ζητούμενο. Δηλαδή, να εντοπίσει έναν παίκτη που θεωρεί πως ταιριάζει στο πλάνο του, ότι μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω, να είναι εντός μπάτζετ και παράλληλα να πείσει τον ποδοσφαιριστή να υπογράψει.

Κι εδώ που φτάσαμε, δεν είναι πλέον βέβαιο ότι η τρίτη προσθήκη (μετά τους Ρισβάνη – Μπουσουλάτζιτς) θα γίνει, μιας και πρέπει να θεωρείται σίγουρο πως ο Κετσπάγια δεν θα κάνει μεταγραφή… απλώς για να κάνει, αν δεν κρίνει ότι ο ποδοσφαιριστής είναι σε θέση να κάνει αυτά που ζητά.

Εννοείται πάντως ότι ο προπονητής θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να ολοκληρώσει μεταγραφή μεσοεπιθετικού μιας και αντιλαμβάνεται κι ο ίδιος πως η ομάδα του χρειάζεται το… κατιτίς παραπάνω στην επίθεση.

Με τον Οκριασβίλι ακόμη παροπλισμένο (και άγνωστη την κατάσταση στην οποία θα είναι μετά την επάνοδό του) καθώς και τους Χουσμπάουερ, Μίχα, Χριστοφή και Ελουντού να μην προσφέρουν όσο αναμενόταν, είναι εκ των ων ουκ άνευ να έρθει ένας παίκτης που θα… ανάψει τον διακόπτη και θα προσφέρει μια «αχτίδα» ελπίδας πως, μετά τον αμυντικό τομέα, οι κυανόλευκοι μπορούν να… στρώσουν και τον δημιουργικό, φτάνοντας έστω και τώρα στο επιθυμητό επίπεδο.

Γιατί, κακά τα ψέματα, η Ανόρθωση που είδαμε συνολικά απ’ το ξεκίνημα της σεζόν μέχρι τώρα δεν είναι ομάδα για πρωτάθλημα και η λογική λέει πως μόνο αν α) «ανέβουν» αρκετοί παίκτες και β) βγει η μεταγραφή μεσοεπιθετικού μπορεί να γίνει τέτοια.