Περιμένει υπουργείο και… Βάλεμ

Το Υπουργείο Εσωτερικών και ο Γιόχαν Βάλεμ θα κρίνουν κατά πόσο ο Εστεμπάν Σακέτι θα παίρνει μια από τις 15 θέσεις των μη γηγενών (Καταλόγου Α’) του Απόλλωνα στο πρώτο μισό της σεζόν.

Ως γνωστόν, ο Αργεντινός μέσος του Απόλλωνα, που βρίσκεται στο νησί μας από το 2011, έχει καταθέσει αίτηση για απόκτηση κυπριακής υπηκοότητας κι εφόσον γίνει δεκτή -και χάρη στον νέο κανονισμό της ΚΟΠ- θα αγωνίζεται ως γηγενής.

Για να συμβεί αυτό και να κερδίσει ο Σωφρόνης Αυγουστή μια επιπρόσθετη θέση για κοινοτικό/ξένο του Καταλόγου Α’, θα πρέπει πρώτα ο Σακέτι να καταγράψει συμμετοχή με την εθνική μας ομάδα.

Η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώνεται στις 15 Σεπτεμβρίου και η Κύπρος έχει αγώνες για το Nations League στις 5/9 (Μαυροβούνιο) και 8/9 (Αζερμπαϊτζάν).

Η πρώτη προϋπόθεση λοιπόν για να εγγραφεί ο Σακέτι ως γηγενής παίκτης είναι το αρμόδιο υπουργείο να εγκρίνει την αίτησή του μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου και η δεύτερη είναι ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής, Γιόχαν Βάλεμ, να του δώσει χρόνο συμμετοχής σε ένα από τα δύο πιο πάνω παιχνίδια της εθνικής μας ομάδας.

Εφόσον δεν γίνουν τα πιο πάνω, στον Απόλλωνα θα περιμένουν μέχρι τον Γενάρη για να «κερδίσουν» μια έξτρα θέση για μη γηγενή παίκτη στον Κατάλογο Α’.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον κανονισμό της ΚΟΠ οι Κυπροποιημένοι παίκτες (που έχουν συμμετοχή με την εθνική μας) λογίζονται μεν ως γηγενείς όσον αφορά τις θέσεις του ρόστερ, όμως δεν «μετρούν» ως Κύπριοι στον κανονισμό που αφορά τη χρησιμοποίηση τουλάχιστον δύο γηγενών παικτών στην αρχική ενδεκάδα.