Πέναλτι… ε, και;

Στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ, παρέα με τον Νικολά Ντιγκινί, συνεχίζει να βρίσκεται ο Γκιόργκι Κβιλιτάια, που με το γκολ του κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα έφτασε τα 11.

Απέναντι στους ερυθρόλευκους σκόραρε για πέμπτη φορά από την άσπρη βούλα κι αυτό προκάλεσε… σχόλια (ως επί το πλείστον ειρωνικά) από οπαδούς άλλων ομάδων, που μειώνουν τις επιδόσεις του Γεωργιανού φορ.

Η αλήθεια είναι ότι, ναι μεν οι εκτελέσεις πέναλτι έχουν μικρότερο «δείκτη» δυσκολίας σε σχέση με άλλες φάσεις (σίγουρα όχι από όλες), όμως το να μπορεί ένας παίκτης να σκοράρει από τα 11 μέτρα είναι κι αυτό ένα προσόν.

Πόσω μάλλον όταν μετράει πέντε εύστοχες εκτελέσεις σε ισάριθμες προσπάθειες και συνεχίζει να διατηρεί το ποσοστό του στο 100%!

Εξάλλου, δεν χρειάζονται τα πέναλτι για να αποδείξει ο Κβιλιτάια πως είναι από τους κορυφαίους, αν όχι ο κορυφαίος, επιθετικός του πρωταθλήματός μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως με τα 11 του γκολ ο Κβιλιτάια ισοφάρισε ήδη το σύνολο των τερμάτων που πέτυχαν οι περσινοί επιθετικοί της Ανόρθωσης (έξι ο Κατσαράβα, πέντε ο Ντούρις).

Ε. Γ.