Πείθει και τους άπιστους η ΑΕΚ

«Είναι νωρίς, δεν θα αντέξει μέχρι τέλους». Κουβέντα που λογικά έχει εκστομιστεί από χιλιάδες ανθρώπους μετά την άνοδο της ΑΕΚ στην κορυφή την περασμένη αγωνιστική. Μόνο που σε κάθε παιχνίδι η ομάδα της Λάρνακας πείθει όλο και περισσότερους από τους άπιστους πως μπορεί φέτος να είναι η χρονιά της.

Δεν είναι μόνο η νίκη επί της Ανόρθωσης, που από μόνη της είναι μεγάλο επίτευγμα. Είναι και η εικόνα που βγάζει η ομάδα του Νταβίντ Καταλά στο γήπεδο, όπου δείχνει στον αντίπαλο πως… είναι το αφεντικό. Οι Λαρνακείς δείχνουν από αγώνα σε αγώνα πως είναι ικανοί να κάνουν μεγάλα πράγματα φέτος και με τον Τρισκόφσκι ξανά ηγέτη τους (οκτώ γκολ σε επτά ματς και… πλησιάζει στο ρεκόρ) αλλά και με άξιους συμπαραστάτες του τους συμπαίκτες του, μπορεί να ελπίζει πως θα γράψει ιστορία.

Σαφώς και ακόμη δεν επετεύχθη κάτι ουσιώδες αφού όντως είναι νωρίς και το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά του. Άλλωστε για να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου θα πρέπει να αποδείξει εις βάθος χρόνου πως έχει το μέταλλο και ότι στα δύσκολα, που αναμφίβολα σε κάποιο σημείο θα έρθουν, δεν θα… κλατάρει και θα μπορέσει να τα διαχειριστεί. Όμως είναι αδιαμφισβήτητο πως, μέχρι στιγμής, είναι η ομάδα που πατάει καλύτερα και που πείθει περισσότερο απ’ όλες πως της αξίζει να βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Ήδη άλλωστε έχει ανοίξει πολύ μεγάλη διαφορά από ορισμένους συνδιεκδικητές του τίτλου αφού βρίσκεται στο +11 και +10 από Ανόρθωση και Ομόνοια αντίστοιχα που έχουν αγώνα λιγότερο, στο +8 από τον ΑΠΟΕΛ και στο +6 από την ΑΕΛ (έχει αγώνα λιγότερο), ενώ μόνο ο Απόλλωνας (-2) είναι σε κοντινή απόσταση.

Το ότι έχει βγάλει τρία ντέρμπι με ισάριθμες νίκες (δύο εκτός έδρας) είναι επίσης άξιο αναφοράς, ενώ ακολουθεί εντός έδρας παιχνίδι με τον ουραγό Εθνικό που της δίνει τη δυνατότητα να εδραιωθεί στην κορυφή. Κι όσο παραμένει σ’ αυτήν και… συνηθίζει, τόσο περισσότερο θα το πιστεύει και η ίδια πως μπορεί να κρατηθεί εκεί μέχρι τέλους.