Πεισμωμένος ο πρόεδρος – Τα δεδομένα στον προγραμματισμό

«Ίσως η καλή περσινή πορεία να μας καθησύχασε λίγο. Η ευθύνη είναι δική μου. Έγιναν λανθασμένες επιλογές, ξέρουμε τα λάθη και θα τα διορθώσουμε. Θα επανέλθουμε πιο δυνατοί τη νέα χρονιά».

Τάδε έφη Άντρος Καραπατάκης, ο οποίος με τις δηλώσεις αυτές (στην Cablenet) ουσιαστικά προανήγγειλε την παραμονή του στην προεδρία της ΑΕΚ (τουλάχιστον) και για την επόμενη σεζόν, σβήνοντας τις όποιες αμφιβολίες και ανησυχίες είχαν δημιουργηθεί ανάμεσα στον φίλαθλο κόσμο μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί σκέψεών του για παραίτηση.

Το «Γ» το είχε επισημάνει έγκαιρα ότι από τη στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη τα βελτιωτικά έργα στο «ΑΕΚ Αρένα» και η ομάδα προέρχεται από μια άσχημη χρονιά (εκτός Ευρώπης μετά από πέντε συνεχείς παρουσίες) ο Ά. Καραπατάκης, παρόλο που νιώθει πικραμένος για τη στάση μικρής μερίδας οπαδών, δεν πρόκειται να αφήσει στη μέση το έργο που ανέλαβε από τον Δεκέμβριο του 2013, όταν πήρε τα ηνία του σωματείου. Ως εκ τούτου, Άντρος Καραπατάκης και Αρνάλ Κόντε ξεκίνησαν τον προγραμματισμό για τη νέα περίοδο, με μειωμένο προϋπολογισμό λόγω της κρίσης του κορωνοϊού, στοχεύοντας σε προσεγμένες επιλογές παικτών, που θα ενισχύσουν την ομάδα και θα την επαναφέρουν σε πρωταγωνιστική τροχιά.

Ο Καραπατάκης το δήλωσε ξεκάθαρα ότι στόχος της ΑΕΚ την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο θα είναι η έξοδος στην Ευρώπη. Μέχρι στιγμής η ΑΕΚ ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να ανανεώσει τη συνεργασία της με τους Τέτε, Γιάννου και Σάστρε. Αντίθετα, ανανέωσε το συμβόλαιό του ο Ακοράν, ο οποίος θα ολοκληρώσει την καριέρα του στο «Αρένα».

Σε εκκρεμότητα παραμένουν οι περιπτώσεις Μοΐσόφ και Χέφελ, των οποίων τα συμβόλαια επίσης λήγουν. Με τον Σκοπιανό αμυντικό όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά, ενώ αντίθετα ο Ολλανδός μέσος φαντάζει απομακρυσμένο να ανανεώσει με την ΑΕΚ. Όπως όλα δείχνουν, ο Ανδρέας Μακρής θα είναι η πρώτη μεταγραφή, ενώ επιστρέφει από τον δανεισμό του ο Μάριος Αντωνιάδης. Το κυπριακό στοιχείο θα είναι του χρόνου μεγαλύτερο αριθμητικά στην ομάδα.