Πάτησε Λίβερπουλ ο Τσιμίκας – Όλες οι λεπτομέρειες της μεταγραφής

Το μεγαλύτερο deal της καριέρας του θα ολοκληρώσει εντός των επόμενων ωρών ο Κώστας Τσιμίκας!

Ο Έλληνας αριστερός μπακ βρίσκεται ήδη στο Λίβερπουλ και σήμερα αναμένονται τα… σπουδαία.

Ο 23χρονος ακραίος οπισθοφύλακας θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα μεταβεί στα γραφεία της ομάδας, ώστε να έχει τις τελευταίες συζητήσεις, να διευθετήσει τις λεπτομέρειες στο συμβόλαιό του και να βάλει την υπογραφή του σε αυτό που θα έχει διάρκεια πέντε ετών

Ας θυμηθούμε, όμως, όλες τις εξελίξεις κατά τη διάρκειας της σημερινής ημέρας που ολοκληρώθηκαν με τη συμφωνία μεταξύ Ολυμπιακού και Λίβερπουλ.

Νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής, έγινε γνωστό πως οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών βρίσκονται κοντά στην πραγματοποίηση της μεταγραφής.

Η εν λόγω είδηση άρχισε να αναπαράγεται από τα αγγλικά Μέσα και τους συναδέλφους από τη Βρετανία, ενώ σιγά-σιγά έβγαιναν ακόμη περισσότερα νέα στην επιφάνεια.

Οι Άγγλοι άρχισαν να προχωράνε το θέμα, λέγοντας πως μέσα στην εβδομάδα ο Τσιμίκας θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια έγινε γνωστό πως υπάρχει οριστική συμφωνία ανάμεσα στις δύο ομάδες και ο Ολυμπιακός θα καρπωθεί το ποσό των 16,5 εκατ. ευρώ!

Στη συμφωνία των δύο πλευρών υπάρχει και ποσοστό μεταπώλησης που διατηρεί ο Ολυμπιακός σε ενδεχόμενη μελλοντική πώληση του Τσιμίκα από τη Λίβερπουλ. Το ποσοστό είναι της τάξης του 20%.

Παράλληλα, στο deal για τον Έλληνα αριστερό μπακ έχουν μπει και διάφορα μπόνους επίτευξης στόχων που αγγίζουν τα 3,5 εκατ. ευρώ και μπορούν να… εκτοξεύσουν το συνολικό κόστος της μεταγραφής στα 20 εκατ. ευρώ, συνολικά.

Ο Τσιμίκας θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας πέντε ετών μέχρι τον Ιούνιο του 2025, με τις απολαβές του να μην έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Ήδη βρίσκεται στο Μέρσεϊσαϊντ για να ολοκληρώσει την μεταγραφή της καριέρας του στους πρωταθλητές Αγγλίας.