ΠΑΣΠ: «Κατέρριψε τις δικαιολογίες της η ΚΟΠ – Ερωτήματα που δεν αναμένουμε να απαντηθούν»

Την έκπληξή του για την απόφαση της ΚΟΠ να ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα τον Αύγουστο εκφράζει ο ΠΑΣΠ με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών διερωτάται με ποιο πρωτόκολλο θα αρχίσει η δράση από τη στιγμή που αυτό που παρουσίασε η ομοσπονδία δεν εγκρίθηκε ενώ τονίζει πως η απόφαση της ΚΟΠ αποδεικνύει πως η θέση του συνδέσμου για επανέναρξη (της σεζόν 2019/20) ήταν ορθή.

Παράλληλα ο ΠΑΣΠ κάνει λόγο για ανισορροπία και αντιφάσεις στις αποφάσεις «που αφήνουν διάφορους εκτεθειμένους» και παραθέτει ερωτήματα που -όπως αναφέρει- δεν περιμένει να απαντηθούν.

Τέλος, αναφορικά με τις αλλαγές στον κανονισμό εγγραφών / μεταγραφών και στο ενιαίο συμβόλαιο, ο σύνδεσμος κάνει λόγο για αναμενόμενη και εκδικητική ενέργεια.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΠ:

Τελικά, με ποιο πρωτόκολλο θα αρχίσει η ποδοσφαιρική δράση σε λίγες μέρες;

Είναι με έκπληξη που ενημερωθήκαμε στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.) για την ανακοίνωση της ΚΟΠ (01/06), σχετικά με την απόφαση έναρξης των νέων πρωταθλημάτων της σεζόν 2020-2021.

Αποδεικνύοντας ότι η σταθερή θέση του ΠΑ.Σ.Π. όλο το προηγούμενο διάστημα για δυνατότητα επανέναρξης της ποδοσφαιρικής δράσης, ήταν η ορθή, η ΚΟΠ ανακοίνωσε ότι το Σαββατοκύριακο 22-23 Αυγούστου θα ξεκινήσει η Α’ Κατηγορία της σεζόν 2020-2021 και το διήμερο 12-13 Σεπτεμβρίου η Β’ Κατηγορία. Μία ανακοίνωση που κατέρριψε μονομιάς όλες τις δικαιολογίες που επικαλέστηκαν στις 15 Μαΐου για διακοπή της σεζόν 2019-20.

Επειδή η ΚΟΠ επικαλέστηκε τότε για τη διακοπή της σεζόν 2019-20 τα θέματα υγείας και τη μη αποδοχή του πρωτοκόλλου της από το Υπουργείου Υγείας (σ.σ. θυμίζουμε πάντως ότι η Κύπρος είναι η μοναδική από τις 55 χώρες της χώρες της UEFA όπου το ποδόσφαιρο διακόπηκε χωρίς ανάλογη απόφαση της κυβέρνησης), το βασικό μας ερώτημα ως ΠΑ.Σ.Π. είναι, με ποιο πρωτόκολλο τελικά θα ξεκινήσουν οι προετοιμασίες το προσεχές διάστημα και τα νέα πρωταθλήματα στο τέλος Αυγούστου, ωσάν και όλα τα «εμπόδια» που υπήρχαν πριν δύο εβδομάδες, έπαψαν να ισχύουν;

Σύμφωνα με την ΚΟΠ, η μη αποδοχή του πρωτοκόλλου δεν επέτρεπε προπονήσεις και παιχνίδια τον Ιούνιο. Αλλά τώρα, επιτρέπονται προπονήσεις τον Ιούνιο και παιχνίδια τον Αύγουστο;

Για να μην πούμε για τη Β’ Κατηγορία, όπου η αιτιολογία για τη διακοπή ήταν υποτίθεται η μη επάρκεια των εγκαταστάσεων για σωστή τήρηση των όρων του πρωτοκόλλου. Να υποθέσουμε ότι τώρα έγιναν ή θα γίνουν όλα τα βελτιωτικά έργα που προνοούσαν τα πρωτόκολλα;

Είναι ερωτήματα που άπτονται της εγκυρότητα της απόφασης για διακοπή του πρωταθλήματος 2019-20, αλλά δεν αναμένουμε να απαντηθούν…

Επαναλαμβάνουμε, ότι στον ΠΑ.Σ.Π. θέση μας είναι ότι με πιστή τήρηση των κανονισμών για προστασία της υγείας, είναι απολύτως εφικτό να παιχτεί ποδόσφαιρο. Και τα μέλη μας, οι ποδοσφαιριστές, είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στα γήπεδα. Αυτό που μας ενοχλεί, όμως, είναι αυτή η ανισορροπία και οι αντιφάσεις στις αποφάσεις, που αφήνουν διάφορους εκτεθειμένους.

Αναφορικά με την αναφορά στην ανακοίνωση της ΚΟΠ σχετικά με αλλαγές στον κανονισμό εγγραφών / μεταγραφών και στο ενιαίο συμβόλαιο, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.) θα ήθελε να ξεκαθαρίσει ότι η συγκεκριμένη απόφαση μας ήταν αναμενόμενη. Είναι ξεκάθαρη η προσπάθεια για εκδικητικές ενέργειες, ως απάντηση στη στάση που κράτησε ο Σύνδεσμος την περίοδο της καραντίνας.

Τέλος, ως ΠΑ.Σ.Π. τονίζουμε ότι θα συνεχίσουμε να δρούμε ανεξάρτητα και μακριά από παρεμβάσεις, με αποκλειστικό στόχο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ποδοσφαιριστών.