Πάπουτσος: Οι «παρεξηγήσεις», η στήριξη, o Λαγιέκ και η… μπάλα στους ρεφ

Ικανοποίηση για την απόφαση της ΚΟΠ να ξεκινήσει η σεζόν μόνο με Κύπριους διαιτητές εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών, Γιώργος Πάπουτσος, ο οποίος μιλώντας στον Super Sport FM 104.0 έριξε το μπαλάκι στους ρεφ, τονίζοντας πως δεν πρέπει να εφησυχαστούν.

Αναλυτικά όσα ανέφερε…

Για τη στήριξη της ΚΟΠ: «Μας χαροποιεί η απόφαση γιατί οφείλουμε να το αποδεχτούμε όλοι μας. Η κυπριακή διαιτησία χρειάζεται στήριξη από όλους τους φορείς του ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό ο σύνδεσμος πήρε πρωτοβουλίες, καλέσαμε τους προέδρους, έγιναν και κάποιες μικροπαρεξηγήσεις. Στάλθηκε η πρόσκληση, κάποιοι δεν την πήραν. Έγιναν λάθη, εξηγήσαμε τι έγινε, κάποιοι το κατανόησαν και κάποιοι όχι. Οι πλείστοι ήταν εκεί. Ακουστήκαν απόψεις σε μια εποικοδομητική συνάντηση. Πρέπει το πρωτάθλημα να αρχίσει με Κύπριους. Με σωστές κινήσεις, να κάνουμε ένα σύνολο δυνατών διαιτητών. Όμως οι Κύπριοι δεν πρέπει να εφησυχαστούν. Πρέπει να προσπαθήσουν, να καταξιωθούν, να δείξουν πως υπάρχουν δυνατότητες. Έχουν τεράστιες ευθύνες, η μπάλα είναι στα πόδια τους. Να δείξουν τις αρετές τους, μακριά από υποδείξεις και καταστάσεις. Δεν θέλουμε να είναι στο επίκεντρο η διαιτησία».

Για το αίτημα της Ομόνοιας να έρθουν ξένοι διαιτητές: «Ο Απόλλωνας που ήταν το πρώτο σωματείο που το ζήτησε, ήταν στην σύσκεψη. Τοποθετήθηκε, άκουσε και τις δικές μας τοποθετήσεις. Η διοίκηση του συνδέσμου είναι στην διάθεση κάθε σωματείου για συζήτηση. Όταν αναγκαζόμαστε να βγάζουμε ανακοινώσεις, είναι γιατί χρειάζεται. Το ξεκαθαρίζω. Είμαστε εδώ για όλα τα σωματεία, για συνεργασία ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Για την επιτροπή διαιτησίας: «Όποια κι αν είναι η σύνθεση της, υπάρχει αναλογία. Γινόταν συνεργασία με την ΚΟΠ για τα στελέχη που θα την απαρτίσουν. Οι σκέψεις είναι να γίνει όσο το δυνατό πιο μικρή από τα 7-9 άτομα. Εγώ συμφωνώ απόλυτα, δεν πρέπει να είναι σε μεγάλο αριθμό. Το πιο λογικό είναι μια επιτροπή 5 ατόμων. Σίγουρα παρέμεινε ο Λαγιέκ. Ο σύνδεσμος διαιτητών δεν ορίζει διαιτητές, ο υπεύθυνος είναι ο Λαγιέκ. Αυτό που του ζητούμε είναι να αξιολογεί σωστά τους Κύπριους ώστε να μην υπάρχουν παράπονα. Αν ένας διαιτητής έχει πρόβλημα με ένα σωματείο, δεν είναι ανάγκη να ορίζεται συνεχώς στα παιχνίδια του. Δεν υποδείξαμε εμείς κάποιους για την επιτροπή διαιτησίας ακόμη. Θα υπάρξει επαφή, δεν έχω να ανακοινώσω κάτι. Όσοι οριστούν θα είναι με ευθύνη της ΚΟΠ. Ο σύνδεσμος δεν έχει λόγο, δεν παρεμβαίνει. Το μήνυμα μας είναι όλοι οι διαιτητές σε όλους τους αγώνες και η άνοδος νεαρών διαιτητών».