Παπαπέτρου: «Υπό κάθε συνθήκη, ο Παναθηναϊκός πρέπει να διεκδικεί τίτλους»

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ξεκαθάρισε πως ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να κυνηγά κούπες.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου τόνισε πως η μείωση του μπάτζετ δεν συνεπάγεται και αναπροσαρμογή στόχων για τον Παναθηναϊκό, ενώ κάλεσε να μη γίνονται βιαστικές κρίσεις, αλλά να κριθεί η ομάδα στο τέλος της σεζόν.

«Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ και ξεκινάμε ξανά να παίζουμε μπάσκετ. Θέλω να ευχηθώ υγεία σε όλο τον κόσμο, είναι μία περίεργη περίοδος. Αυτό είναι το πιο σημαντικό αυτή την περίοδο, να έχουμε υγεία. Σε δεύτερη μοίρα, ο Παναθηναϊκός ανεξαρτήτως συνθηκών πρέπει να παραμένει σε υψηλό επίπεδο και να διεκδικεί τίτλους. Είναι ένας σύλλογος με ιστορία. Πρέπει να παραμείνει ψηλά. Υπάρχει ένα βάρος σε αυτό το κομμάτι. Από εκεί και πέρα θέλουμε να δείξουμε μια ωραία εικόνα, να δουλέψουμε καλά και να βγάλουμε ένα πνεύμα οικογένειας. Μακάρι να συνοδευτεί και η σεζόν με τίτλους», τόνισε ο αρχηγός της ομάδας στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του Σούπερ Καπ.

Για την επιστροφή στη δράση μετά από έξι και πλέον μήνες, είπε: «Έχει επηρεάσει αυτή η κατάσταση όλους τους παίκτες. Είναι μεγάλη η περίοδος απραξίας. Ο βαθμός ετοιμότητας είναι χαμηλός για όλες τις ομάδες. Θα είναι λίγο περίεργο το συναίσθημα, δεν παίζαμε για έξι μήνες. Αλλά, είμαστε χαρούμενοι που θα μπούμε ξανά στο παρκέ για επίσημη διοργάνωση».

Τέλος για τις απαιτήσεις του κόσμου και όσους βιάζονται να ασκήσουν σκληρή κριτική, δήλωσε: «Ο καθένας από τη θέση του βγάζει ό,τι συμπέρασμα θέλει. Εμείς θέλουμε να έρθουμε όλοι μαζί και στο τέλος της σεζόν, όταν κρίνονται οι τίτλοι να παίξουμε το μπάσκετ που θέλουμε και να διεκδικήσουμε τα τρόπαια που αναλογούν στην ομάδα. Σίγουρα, στην πορεία της σεζόν θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, κριτική και σωστά ή λανθασμένα συμπεράσματα. Θέλουμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Μακάρι να είμαστε υγιείς και να μην υπάρξει κάτι απρόοπτο και στο τέλος να είμαστε στο σημείο που θέλουμε».