Παπαχαραλάμπους για την υπόθεση Ανόρθωση-Απόλλων: «Κάποιος πρέπει να καθαρίσει τον Στάβλο του Αυγεία»

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού Ανδρέας Παπαχαραλάμπους σε γραπτή δήλωση – ανακοίνωση σε σχέση με τον αγώνα ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ημερ.19.9.2020 αναφέρει ότι λανθασμένα η ΚΟΠ προέβη σε ανακοίνωση και πως η ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων ήταν αχρείαστη και άκαιρη καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη έρευνα.

«Αν πιστεύουμε σ’ αυτό το τόπο ότι υπάρχει Στάβλος του Αυγεία, κάποιος πρέπει να τον καθαρίσει», αναφέρει και απευθύνει έκκληση να μην προβάλλουν εμπόδια στην Επιτροπή.

Αναφέρει περαιτέρω ότι η Επιτροπή σέβεται τις επιλογές του Προέδρου της Δημοκρατίας και θεωρεί τιμητικό τον διορισμό των μελών της, ευχαριστεί την Αστυνομία για τη βοήθεια που προσφέρει στην Επιτροπή και δηλώνει ότι «έστω και κάτω από δύσκολες συνθήκες η Επιτροπή συνεχίζει το έργο της».

Σε σχέση με την ΚΟΠ, αναφέρει επιπλέον ότι η Ομοσπονδία όφειλε να στηρίξει την Επιτροπή στο δύσκολο έργο της και τούτο γιατί τα συσσωρευμένα προβλήματα στο ποδόσφαιρο δεν τα δημιούργησε η Επιτροπή.

Για την ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων αναφέρει ότι αντί να διαφωτίσει τον φίλαθλο κόσμο προκάλεσε συσκότιση.

Στη συνέχεια, αναφέρει ότι η Επιτροπή επιμένει ότι τέτοιας μορφής έρευνες μόνο καλό προκαλούν στο κυπριακό ποδόσφαιρο στα Σωματεία και γενικά στον αθλητισμό και σημειώνει ότι για την Επιτροπή δεν υπάρχουν μικρά ή μεγάλα Σωματεία, με πλάτες ή μη, ιστορικά και χωρίς ιστορία.  Για την Επιτροπή ιστορικός είναι ο Αθλητισμός και το ευ αγωνίζεσθαι, συμπληρώνει.

Προσθέτει επίσης ότι τα κατηγορώ προς την Επιτροπή από τον οποιονδήποτε είναι αχρείαστα και ειδικά από «παλαιολιθικούς παράγοντες οι οποίοι ξύπνησαν σήμερα από το λήθαργο, ξεχνώντας ποιοι και ποιος δημιούργησε στον Αθλητισμό τέτοια φαινόμενα».

Τέλος, αναφέρει ότι η Επιτροπή ανέμενε και αναμένει από τις Ομοσπονδίες, Σωματεία, Παράγοντες, Αρχές και Αθλητές συμπαράσταση και βοήθεια και όχι ύβρεις.

Διαβάστε επίσης

Η ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων για τη στοιχηματική δραστηριότητα στο Ανόρθωση-Απόλλωνα

Χαμπουλλάς στο «Γ»: «Έκλαιγε σαν μωρό ο Λόρια – Ανοησίες τα περί νεψίματος»

«Να πιστέψουμε ότι δεν σχετίζεται με την ανακοίνωσή μας για ολιγωρία στις καταγγελίες Παπασταύρου»

Παράκληση προς την ηγεσία του Απόλλωνα να μην πυροβολεί τον αγγελιοφόρο

Αποκαλυπτικό: Ανόρθωση-Απόλλων το παιχνίδι που ερευνάται ως ύποπτο για χειραγώγηση

Ανόρθωση-Απόλλων: Οι υποψίες για χειραγώγηση ξεκίνησαν από το «no comment»

ΒΙΝΤΕΟ: Οι δύο φάσεις του Ανόρθωση-Απόλλων στις οποίες επικεντρώνεται η επιτροπή

Η αντίδραση του Απόλλωνα στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Γ»