Πάντσεον: «Δεν θα καθορίσουν πώς βλέπω τον κυπριακό λαό. Τι θα κάνετε ΑΠΟΕΛ, ΚΟΠ, UEFA;»

Με μακροσκελή ανάρτησή του στα social media, ο Τζέισον Πάντσεον αναφέρεται στη ρατσιστική επίθεση που κατήγγειλε από οπαδούς του ΑΠΟΕΛ στον χθεσινό αγώνα της Πάφου στο ΓΣΠ, σημειώνοντας πως δεν θα αφήσει μια μικρή ομάδα ανθρώπων να καθορίσει το πώς βλέπει τον κυπριακό λαό και χαρακτηρίζοντας τρελό το ότι αυτά τα συνθήματα προήλθαν από οπαδούς που έχουν και είχαν στο παρελθόν πολλούς μαύρους παίκτες στην ομάδα τους.

Αναλυτικά όσα έγραψε:

«Υπό το φως του χθεσινού περιστατικού, θέλω να εκφράσω την πεποίθησή μου ότι δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό στο ποδόσφαιρο.

Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που έχω ακούσει, υπήρξα μάρτυρας και πέφτω θύμα θύμα τέτοιας συμπεριφοράς. Όχι μόνο σε μένα αλλά και στους συμπαίκτες μου στην Πάφο επίσης.

Είμαι πολύ απογοητευμένος που έπρεπε να ακούσω τέτοια συνθήματα σε μια χώρα που ήταν καλή σε εμένα και την οικογένειά μου. Δεν θα αφήσω μια μικρή ομάδα ανθρώπων να καθορίσουν το πώς βλέπω τον κυπριακό λαό.

Είναι τρελό το πώς ακούγονταν τα συνθήματα από ένα σύνολο οπαδών που έχουν μαύρους παίκτες στην ομάδα τους και είχαν πολλούς μαύρους παίκτες να παίζουν για την ομάδα τους στην ιστορία τους.

Θα δίνω πάντα μια καλή αναφορά στους παίκτες που ρωτούν πώς είναι να παίζεις στην Κύπρο και πόσο φιλόξενος είναι ο κόσμος, όπως επίσης και πόσο ανταγωνιστικό είναι το πρωτάθλημα – τόσο πολύ που η Κύπρος θα έχει πέντε ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την επόμενη σεζόν. Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι μια μερίδα των υποστηρικτών του ΑΠΟΕΛ δεν αποδέχεται τους μαύρους παίκτες και τρέφει βαθιά ρατσιστικές απόψεις.

Είμαι περήφανος για τους συμπαίκτες μου και ο καλύτερος τρόπος να απαντήσουμε χθες ήταν με το ποδόσφαιρο.

Εκτιμώ τη στήριξη από τον κόσμο στην Κύπρο και τις δηλώσεις που έγιναν σήμερα. Δείχνει ότι υπάρχουν άνθρωποι και επαγγελματικές ομάδες που δείχνουν αληθινή ηγεσία και δεν φοβούνται να μιλήσουν.

Κανένας άνθρωπος ή ποδοσφαιρική ομάδα δεν είναι πιο ισχυρός από την κοινότητα του ποδοσφαιρικού μας κόσμου. Όσοι δεν αναλαμβάνουν δράση ή ευθύνη είναι εξίσου υπεύθυνοι.

Τι προτίθεστε να κάνετε ΑΠΟΕΛ, ΚΟΠ και UEFA;

Όχι στον Ρατσισμό».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jason Puncheon (@jason_punch42)