Συνήθως όταν βγει κάτι, ισχύει…

Δεν βγαίνουν πολλά πράγματα προς τα έξω όσον αφορά τη μεταγραφολογία της Ομόνοιας, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με προσθήκες, αλλά συνήθως όταν βγει κάτι, ισχύει. Και σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν από χθες, η περίπτωση του Μίκελ Ντισκερούντ είναι μία από αυτές που εξετάζει η ομάδα προγραμματισμού και μάλιστα υπάρχουν προχωρημένες επαφές. Πρόκειται για 30χρονο Αμερικάνο που γεννήθηκε στη Νορβηγία, ο οποίος τη σεζόν που μας πέρασε αγωνιζόταν στην Ντενιζλίσπορ. Με την τούρκικη ομάδα κατέγραψε 18 συμμετοχές από τον Ιανουάριο και μετά, βρίσκοντας τον δρόμο προς τα δίχτυα και δύο φορές.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τη Στάμπαεκ με την οποία είχε 88 συμμετοχές (δέκα γκολ) σε δύο χρόνια (2009-11), αναγκάζοντας τη Γάνδη να τον αποκτήσει. Στη βελγική ομάδα έπαιξε πολύ λίγο (εφτά παιχνίδια) για να επιστρέψει τον Ιανουάριο του 2012 στη Νορβηγία, αλλά για τη Ρόζεμπεργκ, με την οποία αγωνίστηκε 3,5 χρόνια έχοντας 78 συμμετοχές (8 γκολ). Πήγε μετά για έναν χρόνο (2015-16) στην Αμερική και στη Νιου Γιορκ Σίτι (41 αγώνες, τέσσερα γκολ), για να αγωνιστεί μετά στην Γκέτεμποργκ, στην οποία έμεινε μέχρι το 2018. Από τη Σουηδία έφυγε αγωνιζόμενος σε 47 παιχνίδια (εννιά γκολ). Επόμενος του σταθμός ήταν η Ουλσάν Νοτίου Κορέας, όπου είχε και πάλι βασικό ρόλο με 62 συμμετοχές και 11 γκολ σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Όπως φαίνεται από τα στατιστικά του, πρόκειται για έναν παίκτη που έχει επαφή με τα δίχτυα, παρ’ όλο που έχει περισσότερο ανασταλτικό ρόλο. Από την ομάδα της πρωτεύουσας δεν επιβεβαιώνουν αλλά ούτε διαψεύδουν τις επαφές με τον Μίκελ Ντισκερούντ, αλλά αυτή είναι μία τακτική που ακολουθείται χρόνια. Αυτό που τονίζουν, είναι πως γίνονται επαφές με αρκετούς παίκτες.