Όταν Ομόνοια-Απόλλωνας διεκδικούσαν ξανά τίτλο στο φινάλε… με τον ΑΠΟΕΛ στα πόδια τους

Ομόνοια και Απόλλωνας έμειναν στο παιχνίδι του φετινού πρωταθλήματος, καθώς μετά τη νίκη επί των πρασίνων επί της ΑΕΛ, μόνο αυτές οι δύο ομάδες έχουν βαθμολογικές ελπίδες για να τερματίσουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στο τέλος της σεζόν.

Οι πράσινοι έχουν προβάδισμα τριών βαθμών (75-72), όμως εκκρεμεί μεταξύ τους παιχνίδι την τελευταία αγωνιστική, στο ΓΣΠ, και εφόσον ο Απόλλωνας δεν χάσει βαθμούς στην προτελευταία αγωνιστική (σ.σ. παίζει με τον Ολυμπιακό στο Τσίρειο), τότε θα έχει την ευκαιρία με νίκη να πάρει αυτός τον τίτλο.

Από τη στιγμή που ο τίτλος θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική, αυτή θα είναι η πρώτη φορά, μετά τη σεζόν 2005-06, που θα συμβεί κάτι τέτοιο μεταξύ της Ομόνοιας και του Απόλλωνα. Τότε, πέραν των δύο ομάδων, στη διεκδίκηση του τίτλου ήταν και ο ΑΠΟΕΛ.

Σε αντίθεση με φέτος, στην τελευταία αγωνιστική δεν υπήρχε παιχνίδι μεταξύ των διεκδικητών. Στο φινάλε κέρδισαν και οι τρεις ομάδες.  Ο Απόλλων έπαιζε με Ανόρθωση και κέρδισε 3-1, η Ομόνοια επικράτησε εκτός με 5-0 της ΑΠΕΠ και ο ΑΠΟΕΛ με 5-1 το ΘΟΪ . Το πρωτάθλημα πήγε στην ομάδα της Λεμεσού, με τελική βαθμολογία: Απόλλωνας 64, Ομόνοια 63, ΑΠΟΕΛ 62. Αυτός ήταν ο τελευταίος τίτλος πρωταθλητή που πήρε η ομάδα της Λεμεσού στην ιστορία της.